Ilyet még nem láttál! Közösségi budoár szabadúszóknak

Az az igazság így egyszerűen, hogy New Yorkban fedezhetjük fel a legtöbb autentikus, alacsony költségvetésű irodát, ahol úgy hoznak össze otthonos és kényelmes munkahelyet, hogy közben nem izzadnak vért, hanem mintha megálmodták volna. Nincs ez másként a The Center for Social Innovation közösségi munkahelyével sem, ahol mintha egy klassz kis nappaliban vagy inkább relaxáló szobában […]

Az az igazság így egyszerűen, hogy New Yorkban fedezhetjük fel a legtöbb autentikus, alacsony költségvetésű irodát, ahol úgy hoznak össze otthonos és kényelmes munkahelyet, hogy közben nem izzadnak vért, hanem mintha megálmodták volna. Nincs ez másként a The Center for Social Innovation közösségi munkahelyével sem, ahol mintha egy klassz kis nappaliban vagy inkább relaxáló szobában járnánk, úgy természetes minden, mintha a belsőépítészeti elemek ide nőttek volna. A hálózat egyébként 3 irodával rendelkezik Torontóban és egy pedig New Yorkban üzemel.

A közösségi iroda hitvallása szerint ők felvértezik tagjaikat azokkal az eszközökkel, amelyek elősegítik a sikerüket, és hatásosan támogatják tevékenységükben. Itt együtt dolgoznak a nonprofit és a forprofit vállalkozások, a szabadúszók, a startupok, a művészek, az aktivisták, szóval mindenféle álmodozó feltaláló. A társadalom újabb gazdasági, környezeti, társadalmi és kulturális kihívásokkal néz szembe, ezért az új innovációs megoldások jelenthetik a kulcsot a felmerülő gondok megoldására, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy tovább fejlődjön ez a coworking közösség.

A nyitás óta eltelt két év alatt több mint 200 fős közösség alakult ki a New York-i irodában az innovációs és kreatív szektorok legkülönbözőbb ágazataiból, akik úgy tudnak itt kemények dolgozni, hogy közben maximálisan jól érzik magukat. A kialakítás során ügyeltek arra, hogy fenntartható vagy újrahasznosítható anyagokból épüljön meg az irodatér, amelynek a világ is csodájára jár, és számos delegáció tekinti meg az irodát. Az újrahasznosított anyagok közül nagyszerű példa a konyha, amelynek darabjai egy Niagara vízesés közelében működő patika elemeiből készült, az étkezőasztalokat pedig egy teherlift alkatrészeiből állították össze, vagy például a kabát-akasztó fal egy régi kolostorból származik.

A közösségi iroda mintegy 2500 négyzetméternyi területet kínál, ahol 32 cellás iroda, 50 privát íróasztal és 300 fő elhelyezésére alkalmas közösségi munkaállomások találhatók. A hely Nyugat-Chelsea-ben működik, amely mostanában a város művészeti, innovációs és technológiai változásainak egyik epicentruma. A pezsgő atmoszférát jól érzékelteti, hogy a környéken több mint 350 galéria található, és olyan új épületek születtek az utóbbi időkben, amelyek többek között Frank Gehry-hez, Jean Nouvel-hez vagy éppen Neil Denarihoz kötődnek.

SOCIAL BOX