Bővülnek az IT Services magyar szolgáltató központjai

A Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems 100 százalékos tulajdonában lévő ITSH 2006-ban nyitott irodát Budapesten, ma már több mint 4 ezer munkavállalója van négy magyarországi városban, a túlnyomó többségük diplomás, nyelveket beszélő fiatal. A magyar kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta – részben a költségvetésből, részben európai uniós forrásokból – az új munkahelyek teremtését. A vállalat […]

A Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems 100 százalékos tulajdonában lévő ITSH 2006-ban nyitott irodát Budapesten, ma már több mint 4 ezer munkavállalója van négy magyarországi városban, a túlnyomó többségük diplomás, nyelveket beszélő fiatal. A magyar kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta – részben a költségvetésből, részben európai uniós forrásokból – az új munkahelyek teremtését. A vállalat 12 magyar egyetemmel működik együtt, Debrecenben lényegében “külön tanszéke” van. Bevételeinek 96 százaléka exportból származik – mondta Szijjártó Péter.

A miniszter kifejtette: a magyar kormány jelentősen megnövelte a kutatás-fejlesztésre és a digitalizációra fordítandó költségvetési forrásokat “azért, hogy megfelelő befektetési környezetet biztosítsunk Magyarországon a magas hozzáadott-értéket képviselő és magas exporttartalommal dolgozó szolgáltató vállalatok számára”, mint amilyen az IT Services Hungary. Kutatás-fejlesztésre (K+F) ezért a jelenlegi európai uniós költségvetési ciklusban kétszer annyi forrást – a hét év alatt összesen 750 milliárd forintot – fordítunk, és szeretnénk, ha a K+F ráfordítások aránya 2020-ra elérné a hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékát – mondta.

Birgit Wahl, az ITSH felügyelőbizottságának elnöke elmondta: a T-Systems összesen nagyjából 20 ezer embernek ad munkát szerte a világon, ebből a magyarországi munkavállalók száma bő 4 ezer – ez is mutatja Magyarország jelentőségét. Mint mondta, Magyarországon kitűnő egyetemek, nyelveket beszélő, motivált munkaerő áll rendelkezésre az ICT-szektor befektetőinek. Megjegyezte, az indiai vállalatok által támasztott verseny miatt folyamatosan kell fejleszteni, és még rugalmasabbnak kell lenni az infokommunikációs szolgáltató szektorban is.

   A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az idén az IT Services Hungary nyerte el a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös elismerését, az Év befektetője díjat.

SOCIAL BOX