Hogyan lehet tökéletes, minden igényt kielégítő irodánk?

Komplex projekt Az új munkahelyi kultúrák elterjedésével egy időben Magyarországon önálló ingatlan iparággá fejlődött az úgynevezett irodakialakítási vagy fit-out tevékenység. A munkahely kialakítása egy komplex projekt eredménye, amely tudatos tervezésen alapul, hiszen manapság a vállalatok egyik fontos versenyképességi mutatója a hatékonyan működő munkakörnyezet. Alapvetően lényeges a megfelelő munkafolyamatok optimalizálása az ideális alaprajzi struktúrával kialakított irodában, […]

Komplex projekt

Az új munkahelyi kultúrák elterjedésével egy időben Magyarországon önálló ingatlan iparággá fejlődött az úgynevezett irodakialakítási vagy fit-out tevékenység. A munkahely kialakítása egy komplex projekt eredménye, amely tudatos tervezésen alapul, hiszen manapság a vállalatok egyik fontos versenyképességi mutatója a hatékonyan működő munkakörnyezet. Alapvetően lényeges a megfelelő munkafolyamatok optimalizálása az ideális alaprajzi struktúrával kialakított irodában, ahol a munkaállomások és a közösségi területek harmonikus összehangolása növelheti az adott cég eredményességét, az alkalmazottak hatékonyságát. Ma már tudományosan vizsgálják a munkatereket, hiszen a hatékonyság mellett a dolgozók egészségének megőrzése és a kényelmi szolgáltatások megjelenése  is lényeges szempont a tervezés és a kivitelezés során.

„A Dome Fit-Out több éves tapasztalattal rendelkezik a kereskedelmi ingatlanokban lévő bérlemények – közösségi területek, irodák és üzlethelyiségek – kialakítása, átépítése és  projektmenedzsmentje terén. Az igényes, élhető terek kialakítását tűztük ki célul, ahol jól érzik magukat az ott tartózkodók, attól függetlenül, hogy folyamatosan használják, vagy csak vendégként, ügyfélként fordulnak meg. A kivitelezés és tervezés során a használhatóságot, az esztétikát és az üzemeltetést is szem előtt tartva, igyekszünk költséghatékonyan és környezettudatosan elérni a végeredményt. Munkánk során törekszünk arra, hogy lehetőség szerint a legkisebb mértékben zavarjuk a környezetünkben dolgozókat és lakókat” – mondja Sipos Sándor, a Dome fit-out üzletágának vezetője.

„Mivel jellemzően működő irodaházakban, üzletközpontokban építkezünk, elengedhetetlen, hogy figyelemmel legyünk a körülöttünk lévőkre, munkánkat nagy körültekintéssel előre ütemezetten – az üzemeltetőkkel és a bérlőkkel egyeztetve – végezzük.  Vállaljuk a teljes körű gyors és pontos belsőépítészeti és szakipari munkák kulcsrakész bonyolítását és kivitelezését, sőt akár használatban lévő irodatereket is az üzletmenet zavarása nélkül alakítunk át. Szolgáltatásainkkal a megvalósíthatóságtól, a műszaki tanácsadástól kezdve a tervezésen, a belsőépítészeten át egészen a bútorok, berendezések kiválasztásáig segítjük ügyfeleinket, hogy hatékony, élhető, a fenntarthatóság szempontjainak is megfelelő és látványos  teret alkossunk, amelyben a bérlemény használói hosszú távon komfortosan érezhetik magukat, és egyben képes kifejezni az üzleti vállalkozás filozófiáját” – folytatja Sipos Sándor.

Vállalati stratégia

Az irodakialakítás már Magyarországon is egyre inkább a vállalati stratégia és jövőkép részét képezi, így az új vagy átalakított munkahely tervezését alapos szakértői vizsgálatok előzik meg. A vállalati vízió és kultúra egyre inkább meghatározó a munkafolyamatokban, a brandépítés egyik eszköze az iroda, ahol az ügyfelek, a vendégek és a dolgozók egyaránt jól érzik magukat. Ennek során az új iroda esetében gondolni kell a jövőre is, vagyis úgy kell kialakítani a munkakörnyezetet, hogy az esetleges bővülés során további munkaállomások legyenek elhelyezhetők, a lehetséges szervezeti változások miatt pedig növelni lehessen a közösségi tereket vagy éppen az open space-t.

„A sikeres üzleti döntés meghozatalához megfelelő előkészítésre, megalapozott információkra van szükség. A Dome munkatársai által kidolgozott megvalósíthatósági tanulmány lehetőséget ad a különböző lehetséges alternatívák összehasonlítására, és a legjobb alternatíva kiválasztására, amellett, hogy jelentős kockázatoktól óvhatja meg a megrendelőket. Mindemellett átalakítás vagy bővítés esetében kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek minden típusú ingatlan műszaki átvilágítási tanulmányainak elkészítésében is, amely kiterjed az építészeti átvilágítástól az ingatlanban található rendszerek, berendezések, felszerelések, szolgáltatások vizsgálatára, figyelemmel az üzemeltetési, gazdaságossági, hatékonysági és fenntarthatósági szempontokra egyaránt. Megrendelőink igénye szerint beruházási javaslatot készítünk, kitérve azok becsült költségeire, és vállaljuk az elfogadott megoldási javaslatok részletes kidolgozását és azok megvalósítását” – hangsúlyozza a Dome Fit-Out vezetője.

Kell egy csapat!

A fit-out tevékenység komplexitása miatt alapos előkészítő munkára van szükség, akár több hónapig is eltarthat egy iroda-projekt. Ennek során a vállalat megbízhat külsős projektmenedzsmentet is, amely a céges stratégia alapvetéseit figyelembe véve hatékonyan irányítja a tervezési és kialakítási folyamatot. Lényeges szempont az is, hogy a projekt menedzsmentet és a kivitelezést végző cég az ügyfél által rendelkezésre bocsátott költségkeretet ne lépje túl, az elfogadott ütemtervet tartani tudja, és rugalmasan reagáljon bármilyen körülmény felmerülése esetén. Sokszor az is elvárás, hogy működő irodaházakban nagyon rövid határidővel, szinte észrevétlenül kell kivitelezési, felújítási munkákat végezni, akár pl. egy hétvége alatt, hogy a bérlőket és üzletmenetüket a lehető legkisebb mértékben zavarják.

A Dome Fit-Out gárdája az ügyfelek igényeinek maximális figyelembevételével és rugalmas hozzáállásával elnyerte az ügyfelei bizalmát, és a piac egyik legmegbízhatóbb szereplőjeként vált ismertté. „Szakembereink több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a kivitelezési, ki-és átépítési, felújítási projektek irányításában, és azért dolgoznak, hogy az ügyfeleink válláról levegyék mindazt a terhet, amely azzal jár, hogy olyan feladatot kell ellátniuk, amely nem szerves része a napi üzleti tevékenységüknek. Projektmenedzsment szolgáltatásunk során a megvalósíthatóságtól a tervezésen, a kivitelezésen át az átadásig, illetve a garanciális kötelezettségek fennállásáig segítjük ügyfeleinket, hogy a beruházás igazi sikertörténet lehessen minden szereplő számára, és amire mindannyian büszkék lehetünk, ezért az üzletági mottónk is az, hogy „Referenciát építünk”!” – összegez a Dome Fit-Out vezetője.

SOCIAL BOX