Egy kúl munkahely, ahol a társalgó a fejünk fölött lebeg

A befektetésekkel foglalkozó Atlas Holdings a HLW-t kérte fel a tervezésre, miközben a bútorokat a piacvezető Workwell Partners szállította. A bőrrel borított és az újrahasznosított fából készült színes irodabútorok igazán hangulatos atmoszférát teremtenek. Az aprólékos tervezés kettős célja volt, hogy az esztétikus és kellemes hatás mellett a funkcionalitás domináljon. A magas színvonalat képviselő társalgók, az […]

A befektetésekkel foglalkozó Atlas Holdings a HLW-t kérte fel a tervezésre, miközben a bútorokat a piacvezető Workwell Partners szállította. A bőrrel borított és az újrahasznosított fából készült színes irodabútorok igazán hangulatos atmoszférát teremtenek. Az aprólékos tervezés kettős célja volt, hogy az esztétikus és kellemes hatás mellett a funkcionalitás domináljon. A magas színvonalat képviselő társalgók, az állítható magasságú íróasztalok és a közös kommunális asztal mind az itt dolgozó kollégák és ügyfeleik igényeit elégítik ki csúcsminőségben. Az iroda magjában – a legnagyobb közösségi térben – egy hatalmas asztal található, ahol akár húsz ember is helyet foglalhat, ösztönözve ezzel a kollaborációt és interakciót.

Azonban egy meghökkentő megoldást is találunk itt, hiszen mintha a fejünk fölött lebegne egy kis kalitkában vagy kockában a – teakonyhával felszerelt – társalgó az első emeleten. Ebben a megoldásban az a plusz különlegesség, hogy a cég profiljából adódóan meglehetősen hivatalos jellegű helyet kellett kialakítani, ahol még a bútorok is „öltönyben feszítenek”, ellenben ezzel a lebegő kockával mégis olyan ellenpontot alkottak, amely más módon ugyan, de egy könnyedebb enteriőrrel rendelkező technológiai cégnek is a dicsőségére válna. A kúlos hipszterséget ezúttal a tervezői bravúr helyettesítette.

A berendezési tárgyakon látszódik, hogy a munkahely tervezése során nagy szerepet kapott az irodabútoros cég, hiszen minden egyes elem és tárgy arról szól, hogyan tudnak a munkatársak kényelmesen, ergonomikusan és hatékonyan dolgozni. A fit-out során a funkcionális újdonságokat úgy kellett sikerre vinni, hogy az együttműködő területek és a csendes, jól megvilágított fülkék, privát szobák egyensúlyba kerüljenek. A régit és az újat ötvözték egy modern esztétika megvalósításával, amely a tradicionális és a kézműves anyagokat egyaránt kiemeli. A projektben teljesen elmosódtak a határok az iroda és a lakás funkció között, hogy együttműködő munkakultúra valósulhasson meg ebben az egyedi  környezetben, miközben a betérő ügyfelek úgy érezhetik, mintha a meghitt otthonuk nyugalmában tárgyalnának befektetésekről.

SOCIAL BOX