A Booking.com egy csodás irodába zárta az egész világot

Az 1996-ban alapított Booking.com a világ vezető online szállásfoglalási oldala, amely csaknem 700.000 lehetőséget kínál, és a weboldalán napi 750.000 foglalást regisztrálnak. A SCA Design tervezte a Booking.com új szingapúri irodáját, amely a tervek szerint igazi inspirációt jelent majd a munkatársaknak és ügyfeleknek egyaránt. A cég a világ legkülönbözőbb desztinációiban és kultúráiban kínál szálláslehetőségeket, amelyek […]

Az 1996-ban alapított Booking.com a világ vezető online szállásfoglalási oldala, amely csaknem 700.000 lehetőséget kínál, és a weboldalán napi 750.000 foglalást regisztrálnak. A SCA Design tervezte a Booking.com új szingapúri irodáját, amely a tervek szerint igazi inspirációt jelent majd a munkatársaknak és ügyfeleknek egyaránt. A cég a világ legkülönbözőbb desztinációiban és kultúráiban kínál szálláslehetőségeket, amelyek közül egyetlen markáns stílust vagy életérzést sem akartak kiemelni, hogy az egész irodát meghatározza. Ezért a tervezési koncepció alapjául a sokszínűség szolgált, vagyis az egyes zónákat különböző témák határozzák meg, amelyek a világ legkülönbözőbb helyeit reprezentálják.

Olyan munkahelyet kreáltak, amely egyszerre interaktív és egyszerre közösségteremtő erővel is rendelkezik. Többféle zónákat alakítottak ki az egyes tevékenységek számára, így van a tanulásnak, a munkának, az étkezésnek vagy éppen a kikapcsolódásnak-játéknak is saját kis birodalma. Annak ellenére, hogy az egyes területek szinte túlzással élve demarkációs vonalakkal vannak elválasztva, a cél a folyamatosság és az egyes zónák egymással való aktív kapcsolata. Ennek érdekében a kollaborációs területek az iroda központi, látványos helyszínén lettek kialakítva. A természetes fényt maximálisan hasznosították a fit-out során, miközben ügyeltek arra is, hogy bővülés esetén az új területek könnyen beilleszthetők legyenek a jelenlegi irodatérbe.

SOCIAL BOX