Nézzük meg együtt Budapest zöld csodáit!

A nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmával szeptember 21-26. között ismét megrendezi már hagyománnyá vált programsorozatát a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)! A Green Walk 2015 során a hazai fenntartható építés olyan új képviselői nyitják meg kapuikat, mint a Corvin sétány legújabb fejlesztései, a Corvin Corner Tower és az épülő Corvin IV. irodaházak, vagy az Andrássy […]

A nemzetközi Zöld Építés Hete alkalmával szeptember 21-26. között ismét megrendezi már hagyománnyá vált programsorozatát a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC)! A Green Walk 2015 során a hazai fenntartható építés olyan új képviselői nyitják meg kapuikat, mint a Corvin sétány legújabb fejlesztései, a Corvin Corner Tower és az épülő Corvin IV. irodaházak, vagy az Andrássy út 3. és 8. felújításának (ahol történeti környezetben valósulnak meg a fenntartható fejlesztések) és a Nordic Light irodaház építkezései.

Ezek mellett azonban természetesen számos klasszikus is várja a látogatókat, mint amilyen az Eiffel Palace, a Groupama Aréna vagy az angyalföldi 100 lakásos passzívház, ismét fogadja a látogatókat a Dél-pesti szennyvíztisztító élőgépes víztisztítóműve, és környezettudatos családi házak is képviseltetik magukat. Ahogy a látogatók már megszokhatták, az épületlátogatások során a legilletékesebb szakemberek, a tervezők, fejlesztők, üzemeltetők, illetve a kivitelező szakemberek kalauzolják a látogatókat, akik így egészen biztosan minden felmerülő kérdésükre is választ kapnak.   

A budapesti helyszínek mellett vidéki létesítmények is látogathatók, a gödi környezettudatos családi házban és a penci autonóm szalmaházban a tulajdonosok is részt vesznek a vezetésen, és beszámolnak arról, milyen az élet egy fenntartható otthonban. A program ingyenes, de regisztrációköteles, érdemes minél előbb jelentkezni, mert a férőhelyek száma korlátozott! A Magyar Építész Kamara 1 kreditpontot ad minden látogatásért, aminek adminisztrációs díja 1500,- Ft/fő. Az épületek részletes ismertetése és regisztráció itt.

A tavalyi túrasorozaton egy fotópályázaton is részt vehettek a látogatók, az elkészült képeket itt nézegethetjük kedvcsinálónak! Szeptember 16-án várja az érdeklődőket a Fenntartható településfejlesztés konferencia is, szintén a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete szervezésében. Részletes program és regisztráció itt!

Sajtókapcsolat:

Tornóczky Mónika titkár, HuGBC tornoczky.monika@hugbc.hu

Ongrádi Melinda melinda.ongradi@hugbc.hu

Telefon: + 36 1 888 96 28

Mobil: +36 70 779 2342

SOCIAL BOX