A Tripadvisor trendi munkahelye Oxfordban

A Tripadvisor-nek, akárcsak az összes „hasonszőrű” honlapnak, igencsak jól fut a szekere, ezért újabb és újabb irodatereket igényelnek. Ráadásul ez esetben a szépen fejlődő új vállalkozása, a Tripadvisor for Business számára kellett új munkahelyet találniuk. A cég már korábban is bérelt területeket az Oxford Science Parkban, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy itt fog új bérleményt kialakítani. […]

A Tripadvisor-nek, akárcsak az összes „hasonszőrű” honlapnak, igencsak jól fut a szekere, ezért újabb és újabb irodatereket igényelnek. Ráadásul ez esetben a szépen fejlődő új vállalkozása, a Tripadvisor for Business számára kellett új munkahelyet találniuk. A cég már korábban is bérelt területeket az Oxford Science Parkban, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy itt fog új bérleményt kialakítani. A választás végül a parkban található Fletcher House-ra esett, ahol a háromszintes épületben a földszintet és az első emeletet választották ki maguknak.

A Tripadvisor mint a világ legnagyobb utazási honlapja 20 tematikus online márkát kezel és irányít, amelyek 34 országban üzemelnek. Az új, közel 1500 négyzetméteres munkatér a cég ügyfélszolgálata számára gyakorlatilag koprodukcióban jött létre, hiszen az IA Architecture vázlatos terveit azután a többszörös díjnyertes Oktra fejlesztette tovább és dolgozta ki aprólékosan a Tripadvisor projektmenedzserével együttműködve.

Természetesen a brandépítés, mint már szinte mindenhol, a projekt kulcsmomentuma volt. A márkaelemek visszaköszönnek az átrium terében és az alkalmazott színválasztékban is. Az irodában megjelenő vicces és színes témák a grafikai megoldásokban öltenek testet, és persze az utazásra asszociál minden apró kis belsőépítészeti megoldás. A közösségi terekre és a csendes szobákra szintén nagy hangsúlyt fektettek a megrendelő kérésére, amelyek egyediségének köszönhetően nem egy tipikus ügyfélszolgálati irodában érezhetjük magunkat.

SOCIAL BOX