Csodairoda a Montmartre-on, ahol körhintákról álmodnak

A My Little Paris véletlenül talált rá erre a kis épületre a Montmartre-on, de kapva kaptak az alkalmon, hogy itt rendezzék be a média új irodáját. Már a ház eredeti funkciója is mesébe illő, hiszen körhinta szervizként működött sokáig, amelyre az indusztriális hangulat emlékeztet. A szokásos loftos díszletek jelennek itt meg, mint csupasz téglafalak, és […]

A My Little Paris véletlenül talált rá erre a kis épületre a Montmartre-on, de kapva kaptak az alkalmon, hogy itt rendezzék be a média új irodáját. Már a ház eredeti funkciója is mesébe illő, hiszen körhinta szervizként működött sokáig, amelyre az indusztriális hangulat emlékeztet. A szokásos loftos díszletek jelennek itt meg, mint csupasz téglafalak, és ehhez kapcsolódik különlegességként az üvegtető.

Ahogy az már lenni szokott, startup cégek vették birtokba a helyet, míg megérkezett a My Little Paris, amely először a legfelső szintet nézte ki magának. Az üvegtetőn keresztül egy kis kilátás nyílt az emblematikus Sacre Coeur vagy Szent Szív-bazilikára, amely Párizs legmagasabb pontján áll (129 méter). A főnök irodája a szűkös viszonyok miatt konkrétan a régi toalettben lett berendezve.

Később, ahogy a társbérlő startupok kiköltöztek, úgy terjeszkedett az újság is, és egyre több helyet vett birtokba. Ma már öt szintet foglalnak el, és a különleges alaprajzi elrendezésnek megfelelőn olyan ez a hely, mint egy hangyaboly. Minden tárgynak megvan a maga egyedi története, minden szoba saját személyiséggel rendelkezik, az épület tele van régiségekkel, amelyeket a Saint-Ouen bolhapiacról szereztek be. Szóval olyan igazi franciás hangulat uralja az atmoszférát.