A válság óta ez a legnagyobb irodaprojekt Budapesten

A múlt évben közel negyedével, 21,4 milliárd forintra nőtt a Nokia Networks Kft. bevétele, a cég forgalmának több mint 95 százalékát adta az export. Robbanásszerű fejlődés tapasztalható a legfejlettebb piacokon a negyedik generációs mobilszolgáltatások területén – Japánban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban egyre inkább közműként tekintenek erre -, ez pedig kedvező piaci környezetet teremt a Nokia […]

A múlt évben közel negyedével, 21,4 milliárd forintra nőtt a Nokia Networks Kft. bevétele, a cég forgalmának több mint 95 százalékát adta az export. Robbanásszerű fejlődés tapasztalható a legfejlettebb piacokon a negyedik generációs mobilszolgáltatások területén – Japánban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban egyre inkább közműként tekintenek erre -, ez pedig kedvező piaci környezetet teremt a Nokia hazai leányvállalata számára, amely a 3G-s és 4G-s mobilhálózatok központi elemeivel is foglalkozik, írja a Világgazdaság.

A középtávú prognózis alapján a következő években talán még nagyobb szükség lesz a Nokia hazai leányvállalatánál fejlesztett szoftverre. Éppen ezért a cégnél úgy döntöttek, hogy a jelenlegi erőforrások jobb kihasználásának érdekében új, 2017 elejére elkészülő központba költöztetik a hazai érdekeltséget. “Az új létesítményt kimondottan számunkra építik, és ez a válság óta a legnagyobb, folyamatban lévő irodapiaci projekt Budapesten. Az épületben helyet kap az ország legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, illetve az egyik legnagyobb tesztlaborja is” – számolt be a fejlesztésről a Nokia Networks ügyvezető igazgatója.

A Corvin-negyednél épülő új központ képes lesz kiszolgálni a cég igényeit akkor is, ha a mostani ütemben bővül az ott dolgozók száma. Tavaly május óta 550 fővel gyarapodott a Nokia hazai érdekeltségénél dolgozók száma. A magyar részleg egyike a finnországi központú vállalat 11 globális technológiai központjának. A teljes létszám 1900 fölött van, ebből a kutatás-fejlesztési területen most 1400-an dolgoznak. További jelentős tevékenység a regionális pénzügyi szolgáltató központ, de a humánerőforrás- kezelésben is régiós szerepe van a magyar leánycégnek.

SOCIAL BOX