A CIB Bank eladja régi budapesti székházát

Az 1900 körül neoreneszánsz stílusban épült Szabadság téri ingatlan Budapest V. kerületének szívében található. Az 1990-es évek végén lezajlott teljes felújítást követően a CIB Bank székházaként működött egészen 2013-ig, amikor a bank a földszinti bankfiók kivételével kiürítette (a fiók az eladás után visszabérlés keretében fog tovább működni). A kifogástalan állapotú épület irodaként átalakítás nélkül is […]

Az 1900 körül neoreneszánsz stílusban épült Szabadság téri ingatlan Budapest V. kerületének szívében található. Az 1990-es évek végén lezajlott teljes felújítást követően a CIB Bank székházaként működött egészen 2013-ig, amikor a bank a földszinti bankfiók kivételével kiürítette (a fiók az eladás után visszabérlés keretében fog tovább működni).

A kifogástalan állapotú épület irodaként átalakítás nélkül is használható, de kiváló lehetőséget kínál lakóházzá vagy szállodává történő átépítésre is. Az ajánlat a szomszédos, Honvéd utcai lakóház földszinti, galériás üzlethelyiségére is vonatkozik, amely az átalakítás keretében összeépíthető a fő ingatlannal, vagy külön is hasznosítható. A két ingatlan irányára együttesen 18 millió euró + áfa.

A bel-budai épület, mely egyike a környék átépítésre alkalmas igen kevés ingatlanának, korábban a CIB Bank II. kerületi, Medve utcai központjához közeli, kiegészítő irodaépületeként működött egészen a 2013-as kiürítéséig. Az épületet két egymással összeköttetésben álló, nagyjából egyforma méretű torony alkotja. Az egyik 2005-2006-ban épült, míg a másik – az 1960-as években készült torony – teljes átépítéssel iroda- vagy lakóépületté alakítható. Az ingatlan Buda központi részén, a Medve utca 25-29. alatt található. Irányára 6,5 millió euró + áfa.

A CIB Csoport a neves nemzetközi ingatlantanácsadó céget, a Magyarországon is meghatározó jelenléttel bíró Cushman & Wakefieldet bízta meg az ingatlanok értékesítésével. A három ingatlant kétfordulós pályázat keretében kívánja értékesíteni a CIB Csoport: a nem kötelező érvényű ajánlatokat 2015 novemberének közepéig lehet benyújtani a megbízott ingatlantanácsadónak. A második körbe továbbjutók 2015. december végéig küldhetik be kötelező érvényű ajánlataikat. A nyertes pályázók a tervek szerint 2016 márciusában vehetik birtokba az ingatlanokat.

SOCIAL BOX