A TripAdvisor vadonatúj székháza egy posztmodern operaház

A Tripadvisor, mint a világ legnagyobb utazási honlapja, 20 tematikus online márkát 34 országban üzemeltet. E globális vállalkozásnak természetszerűen szüksége volt már egy nagy volumenű és trendi főhadiszállásra, ami idén el is készült Massachusetts-ben. Egy olyan hatalmas tér jött létre deklaráltan, amely nem egy tipikus cégközpontot mutat, hanem inkább egyfajta civil atmoszférát teremt. Az új […]

A Tripadvisor, mint a világ legnagyobb utazási honlapja, 20 tematikus online márkát 34 országban üzemeltet. E globális vállalkozásnak természetszerűen szüksége volt már egy nagy volumenű és trendi főhadiszállásra, ami idén el is készült Massachusetts-ben. Egy olyan hatalmas tér jött létre deklaráltan, amely nem egy tipikus cégközpontot mutat, hanem inkább egyfajta civil atmoszférát teremt. Az új cégközpont a világ legkülönbözőbb részein dolgozó csapatokat fogja össze, kifejezve az eltérő kulturális hagyományokat, miközben biztosítja az összes feltételt ahhoz, hogy a munkatársak kihozzák magukból a legjobbat.

A tervező Baker Design Group városi loftban gondolkodott, amelyet a nyitott mennyezetek, a látható szerkezetek, a színek, a bútorok és a padlózat is jelez. Az üvegtetővel borított hatalmas négyemeletes átrium igazi multifunkcionális helyszín, amely szinte úgy tűnik fel, mint egy modern operaház. A teret körbeölelő épület szintjei mintha karzatok lennének, amelyek a színpad köré emelkednek. Vagy akár olybá is tűnhet az ingatlan, mint egy félkörívben kialakított tradicionális bérház, ahol a függőfolyosók csodálatos metamorfózison mentek keresztül, hogy elősegítsék a kollégák közlekedését, eljutását A pontból B-be.

Az átrium a keresztutak metszésében található, ahol a dolgozók találkozhatnak, eszmét cserélhetnek, vagy csak szimplán elbeszélgethetnek. A teret uraló, három emeletnyi vertikális zöld fal a kék éggel szinte kinyitja az épületet a természetbe, így a legminimálisabb klausztrofóbia sem érzékelhető. A közösségi érzést, amely eltávolítja a jelenlévőket a vállalati hangulattól, szolgálják a relaxáló egységek, mint a kávézó, a játékszoba, az edzőterem vagy a tűzhely, amelyek mind-mind alkalmasak arra, hogy az otthon és a munkahely metszetében egy inspiratív légkört teremtsenek. Mindez egy ilyen monumentális léptékű iroda esetében igazi művészet.

Az átriumban egyébként nagyszabású céges összejöveteleket is lebonyolíthatnak, hiszen mintegy 1100 főt lehet itt leültetni, akik egy 15*25 lábas képernyőt figyelhetnek. Minden emelet egy adott kontinenst jelképez, amelynek stílusa ismert országok jellemző értékeiből áll össze (pl. pizzai ferde torony vagy éppen arab ornamentika). A recepciót is természetesen a brandépítés jegyében alakították ki, hiszen a bőröndök mellett egy világtérkép fedi a falat, ahová a Tripadvisor ügyfeleinek képeit helyezték el a világ valamennyi részéről. A fókuszmunkára a legkülönbözőbb nomád munkaállomásokat használhatják, az egyes termek sajátos egyéni stílusa pedig sokszínű és kreatív miliőt teremt a munkához.

SOCIAL BOX