Gőzerővel épül a V17 irodaház a Váci út kapujában

A bokréta-ünnepség során bemutatták az épületet és daru emelte a helyére a legmagasabb pontot jelölő bokrétát. Noah M. Steinberg a WING zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: A WING, mint a vezető magyar ingatlanvállalkozás, arra törekszik, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a hazai piacon. Ennek szép példája a V17 irodaház, ahol a fenntarthatóság találkozik a legmagasabb szintű technológiával. Vállalatunk […]

A bokréta-ünnepség során bemutatták az épületet és daru emelte a helyére a legmagasabb pontot jelölő bokrétát. Noah M. Steinberg a WING zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: A WING, mint a vezető magyar ingatlanvállalkozás, arra törekszik, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a hazai piacon. Ennek szép példája a V17 irodaház, ahol a fenntarthatóság találkozik a legmagasabb szintű technológiával. Vállalatunk célja építészeti, funkcionális és pénzügyi értékteremtés a megvalósított és a portfóliónkban kezelt épületek révén. Hozzáállásunknak és kiváló szakmai csapatunknak köszönhetően meggyőződésünk, hogy ezt a célt most is elérjük és a jövőbeni projektjeink során is teljesíteni tudjuk.

Az eseményen részt vettek az E.ON vállalatcsoport képviselői is. A cég 8.500 m2-re írt alá hosszú távú elő-bérleti szerződést. Ebbe a hatékony, modern épületbe költözik a vállalat mintegy 600 budapesti dolgozója 2016 második felében. Az E.ON célja, hogy irodarészeiben a legújabb fejlesztéseket és innovációkat alkalmazza. A fennmaradó irodaterületek és a földszinti kereskedelmi helyiségek iránt is jelentős az érdeklődés.

A V17 fenntartható irodaház a XIII. kerületi Lehel piac mellett épül, megközelíthetősége kiváló. Az épület az elérhető legmagasabb műszaki tartalmat kínálja, a Váci úti lokációnak megfelelő piaci bérleti díjak mellett. Az ingatlan terveit az Aspectus Architect építész stúdió készítette, generálkivitelezője a Market Építő. A projekt finanszírozója a K&H Bank. A különleges építészeti megoldásokat felmutató irodaépület világszínvonalú technikai felszereltséggel rendelkezik és a környezettudatos építészet egyik mintapéldája.

A komplexum 12.700 négyzetméteren, hét emeleten kínál költséghatékony “A” kategóriás irodákat. A high-tech megjelenés kitűnő láthatósággal társul. A ház impozáns, 18 méter magas átriumos lobbytere és kör alakú recepciója reprezentatív és méltó környezet egy cégközpontnak. A dolgozók barátságos légkörben és hatékony irodákban végezhetik a munkájukat, kényelmüket a földszinti kávézó, étterem és a pihenő idő eltöltésére alkalmas hozzávetőleg 900 m2-es zöld, belső kert szolgálja.

A V17 a BREEAM „very good” környezettudatossági védjegy elvárásainak megfelelően épül. Az építkezés során hosszú távon használható, újrahasznosítható, minimális környezetterhelésű anyagokat használnak fel – nem építenek be például trópusi fákat – és a komplexum energiatakarékos üzemeltetésű lesz. A meleg vizet napkollektorok használatával biztosítják, a gépészeti rendszerek pedig egyedileg szabályozható, környezettudatos berendezések lesznek. Az épület természetes szellőzését friss levegő befújás oldja meg, ahol hőcserélő hasznosítja újra az energiát. A természetes benapozást nagyméretű, szükség szerint árnyékolható üvegfelületekkel maximalizálják. A mélygarázsban elhelyezésre kerül egy nagy befogadó kapacitású, 90 férőhelyes biciklitároló, amelyhez zuhanyozó és öltöző kapcsolódik, valamint elektromos autó töltő építése is tervezett. 

SOCIAL BOX