Lebontják a legendás budapesti irodaházat

Az 1990-ben tervezett, Molnár Péter munkáját dicsérő háromemeletes épületet a cég azonban nem élvezhette sokáig, hiszen alig fél évvel átadása után, 1993 májusában a Kontrax csődöt jelentett. Utánuk néhány évig a L’Oreal használta központjaként az épületet, de a Manhattan hangulatát kelet-európai viszonyokra adaptált üvegcsoda a kétezres évek óta üresen, bérlőre várva állt a Hungária körút egyik sarkán. […]

Az 1990-ben tervezett, Molnár Péter munkáját dicsérő háromemeletes épületet a cég azonban nem élvezhette sokáig, hiszen alig fél évvel átadása után, 1993 májusában a Kontrax csődöt jelentett. Utánuk néhány évig a L’Oreal használta központjaként az épületet, de a Manhattan hangulatát kelet-európai viszonyokra adaptált üvegcsoda a kétezres évek óta üresen, bérlőre várva állt a Hungária körút egyik sarkán.

Az épület állapota gyorsan romlott, de talán még mindig helyre lehetett volna hozni ezeket az egyre sokasodó hibákat. Tulajdonosa azonban nemrégiben inkább a bontás mellett döntött, így néhány nappal ezelőtt markológépek jelentek meg az épületnél, majd megkezdték a munkát.

Kép: wikipedia, 24.hu

SOCIAL BOX