Zöld minősítést kapott a debreceni IT Services szolgáltatóközpontja

Barta Zsombor nemzetközi minősítő, a Sentient Kft. fenntarthatóság üzletág igazgatója elmondta: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot és emberközpontúságot értékelő angolszász minősítési rendszerben a debreceni irodaház “nagyon jó” minősítést kapott az épület és annak üzemeltetése is. Papp László Debrecen polgármestere kiemelte: a városban az SSC szektorról – a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokról – 2007-től, éppen az IT Services […]

Barta Zsombor nemzetközi minősítő, a Sentient Kft. fenntarthatóság üzletág igazgatója elmondta: a fenntarthatóságot, környezettudatosságot és emberközpontúságot értékelő angolszász minősítési rendszerben a debreceni irodaház “nagyon jó” minősítést kapott az épület és annak üzemeltetése is.

Papp László Debrecen polgármestere kiemelte: a városban az SSC szektorról – a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásokról – 2007-től, éppen az IT Services Hungary Kft. megjelenésétől lehet beszélni, a cég ma már 2500 magasan képzett dolgozónak ad munkát. Az a törekvésük, hogy ez a foglalkoztatotti létszám a következő tíz évben megduplázódjon a magas hozzáadott értéket képviselő szolgáltatások területén.

Mózes István, az irodaházat építtető tulajdonos, a Hun-Office Kft. ügyvezetője a minősítések átvétele után felidézte, hogy a debreceni innovációs és tudásparkban 2009-ben épült irodakomplexum az akkori legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével készült. Az épület tervezése és kivitelezése során nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a beépített anyagok és berendezések mindegyike maximálisan feleljen meg a zöld irodaház koncepciónak.

Az átadás óta eltelt években rendszeres és folyamatos karbantartásokkal és az azóta született legújabb technológiai újítások alkalmazásával bizonyították, hogy az energiatakarékosság, a környezettudatosság és fenntarthatóság hármasa egy ilyen nagy épületben is elérhető.

SOCIAL BOX