Eladták az Andrássy út gyöngyszemét, a Párisi Nagyáruházat!

A Napi.hu értesülései szerint még a nyáron vették meg ugyanis a Párisi Nagyáruházat a csődbe ment, majd felszámolásba került Orco-ingatlancsoport felszámolójától. A lap érdeklődésére a Miniszterelnökségi sajtóiroda részletes választ adott. Eszerint az Andrássy út 39. alatti Párisi Nagyáruháznál annyi történt, hogy a magyar állam élt elővásárlási jogával, a tranzakció végrehajtására pedig az MFB Zrt.-t kérte […]

A Napi.hu értesülései szerint még a nyáron vették meg ugyanis a Párisi Nagyáruházat a csődbe ment, majd felszámolásba került Orco-ingatlancsoport felszámolójától. A lap érdeklődésére a Miniszterelnökségi sajtóiroda részletes választ adott. Eszerint az Andrássy út 39. alatti Párisi Nagyáruháznál annyi történt, hogy a magyar állam élt elővásárlási jogával, a tranzakció végrehajtására pedig az MFB Zrt.-t kérte fel.

Az állami bank pedig a feladat teljesítésére a 100 százalékos tulajdonában álló MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt.-t (MFBI Zrt.) jelölte ki. A cég az épületet a felszámolótól vásárolta meg, az adásvételre 2015. június 9-én került sor. A vételár üzleti titok. Az MFBI a nagyáruház épületében jelenleg is megtalálható funkciók, valamint érvényes bérleti szerződések alapján üzemelteti és hasznosítja tovább az ingatlant. A társaság stratégiájában nem szerepel további ingatlanok önálló megvásárlása – tudtuk meg a Miniszterelnökségtől.

Az ügylet érdekessége, hogy az egykori Divatcsarnok épületét a Váci utca 1. számú ingatlannal és a Szervita téri garázzsal együtt csomagban dobta piacra az Orco ingatlanfejlesztő cég felszámolója. Az egykori Párisi Nagyáruház épületében jelenleg az Alexandra könyváruház működik, egyes irodáit pedig a sikeres magyar startup, a Ustream bérli.

SOCIAL BOX