A Raiffeisen finanszírozza a Corvin Sétány új irodaházát

A Raiffeisen Bank Zrt. finanszírozza a Futureal legújabb, már épülő irodaházának fejlesztését, mely sorrendben a negyedik épület az immár 7.000 embernek munkát adó Corvin Sétány iroda negyedében. A Corvin Technology and Science Parkban épülő irodaházat teljes egészében elő-bérleti szerződéssel lekötötte a Nokia Systems magyarországi központja. A 25.000 m2-nyi bérbe adható területtel rendelkező épület egyben a […]

A Raiffeisen Bank Zrt. finanszírozza a Futureal legújabb, már épülő irodaházának fejlesztését, mely sorrendben a negyedik épület az immár 7.000 embernek munkát adó Corvin Sétány iroda negyedében. A Corvin Technology and Science Parkban épülő irodaházat teljes egészében elő-bérleti szerződéssel lekötötte a Nokia Systems magyarországi központja. A 25.000 m2-nyi bérbe adható területtel rendelkező épület egyben a finn IT és telekommunikációs óriás kutatás-fejlesztési központjának is helyet ad majd, amely egyedüli technológiai fejlesztéseket valósít meg a régióban.

Futó Gábor, a Futureal alapítója és társtulajdonosa így kommentálta a tranzakciót: „A Váci úti KPMG székház után, ebben a piacon egyedülálló volumennel bíró ügyletben  ismét a Raiffeisen Bankkal sikerült megállapodnunk a projekt finanszírozására, ugyanis a bank értékelte a projekt erősségeit, a Corvin Sétány vonzerejét, a Nokia, mint bérlő által biztosított bevétel biztonságát és a Futureal kiváló hírnevét. A Futureal egyike azon nagyon kevés fejlesztőnek Európában, aki a legnagyobb válságban is teljesítette minden ígéretét  banki partnerei, joint venture partnerei, bérlői, lakásvásárlói és alvállalkozói felé is. A nekünk nyújtott hiteleken nem veszített egyetlen bank sem. Ennek a hírnévnek most jött meg a gyümölcse: az ingatlanpiac kezd feléledni, élvezhetjük a bankok bizalmát és sorra választanak minket a bérlők built-to-suit (BTS) székház projektjeik megvalósítására. A Corvin Sétány kiváló elhelyezkedésével és teljes körű szolgáltatásaival  mára bizonyítottan ideális helyszín a szektorra jellemző magasan kvalifikált, fiatal és agilis munkatársak toborzása és megtartása szempontjából.”

Kementzey Ferenc, a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: „A Raiffeisen továbbra is meghatározó banki szereplő kíván maradni Magyarországon a projektfinanszírozásban is, és kiemelt célja a legjobb akár nagy volumenű projektek finanszírozása. A projektfinanszírozási üzletág magas professzionalitással és körültekintően működik közre a fejlesztések megvalósításában, ebben is rejlik bankunk sikere. A Futureal megbízható banki partnert tudhat maga mögött, mint ahogy a banknak is fontos volt, hogy partnere az egyik legnagyobb fejlesztő a régióban.”

A projekt 2015 januárjában indult és várható befejezése 2016 év utolsó negyedévében lesz. Az épületben étterem és óvoda is elhelyezésre kerül, ezek mellett egy tornaterem is kiszolgálja majd a NOKIA dolgozókat.

SOCIAL BOX