Így néz ki egy menő bankszékház az Alpok tetején

A INNOCAD a tervezés során újragondolta a munkatereket, hiszen a projekt során kreatív flexibilis zónákat kellett kialakítani a munkavégzéshez, a játékhoz és az együttműködéshez. A Volksbank Dél-Tirol kérésére egy abszolút funkcionális vállalati főhadiszállást és ügyfélteret hoztak létre, amely a pénzintézet partnereinek ízléséhez illeszkedik. A teret helyi művészek alkotásaival töltötték meg, így modern ülőalkalmatosságok és személyre […]

A INNOCAD a tervezés során újragondolta a munkatereket, hiszen a projekt során kreatív flexibilis zónákat kellett kialakítani a munkavégzéshez, a játékhoz és az együttműködéshez. A Volksbank Dél-Tirol kérésére egy abszolút funkcionális vállalati főhadiszállást és ügyfélteret hoztak létre, amely a pénzintézet partnereinek ízléséhez illeszkedik. A teret helyi művészek alkotásaival töltötték meg, így modern ülőalkalmatosságok és személyre szabott, több funkciós bútorok találhatók a központban. Az anyaghasználat, a művészi alkotások és az igényes alaprajzi elrendezés jól szimbolizálja az észak-olasz stílust.

A négyemeletes irodaépület formavilága meglehetősen egyedi, amelyet Christian Rubbert tervezett, és ebben az unikális térszerkezetben kellett elhelyezni a regionális központot. Az új munkahely két fő alkotóelemre épült. Az egyik egy exkluzív fabútorzat, amely az ún. „új munka” stílust kommunikálja, és amelyhez járultak az egyéb kiegészítő tároló egységek, valamint az open space elemei. A másik komponens, amely egyedivé teszi a projektet, a különleges művészi installáció, amely Esther Stocker munkáját dicséri, és a “WallWorks” nevet viseli. A fekete-fehér színű alkotások az egyes szintek központi magjában borítják a falakat, és az egész ingatlan atmoszféráját alapvetően meghatározzák.

A földszinten található a kommunikációs zóna, amely mind a belső interakciót, mind az ügyfelekkel történő kapcsolattartást szolgálja, hiszen itt alakították ki a bankfiókot is, valamint a konferenciatermeket. Az emeleti munkaállomások pedig kiválóan reprezentálják az új munkakörnyezetet, amely már a 21. század igényeinek megfelelően lett megtervezve. A nagyteres koncepciót vegyítették a kisebb zárt helyiségekkel, így többek között a telefonfülkékkel és a tárgyalótermekkel.

SOCIAL BOX