A W.UP látványos irodája Budán, amit Picasso is lájkolna

A W.UP banki informatikára szakosodott magyar startup vállalkozás nemrég bérelt ki a Residence Irodaházakban egy 380 m2-es irodát, amelynek kialakítása kettős feladat volt, hiszen nem csak munkahelyet varázsoltak a négy fal közé, hanem mint friss vállalkozásnak – ebben a cégformában – rögtön egy vadonatúj brandet is kellett formálniuk stílusteremtéssel, munkakultúrával és új logóval. Ez a […]

A W.UP banki informatikára szakosodott magyar startup vállalkozás nemrég bérelt ki a Residence Irodaházakban egy 380 m2-es irodát, amelynek kialakítása kettős feladat volt, hiszen nem csak munkahelyet varázsoltak a négy fal közé, hanem mint friss vállalkozásnak – ebben a cégformában – rögtön egy vadonatúj brandet is kellett formálniuk stílusteremtéssel, munkakultúrával és új logóval. Ez a W.UP-nak láthatóan nagyszerűen sikerült, és ekképpen rögtön szuperszonikus sebességgel szálltak be a piacra. Tettrekészségük és elszántságuk nagyszerűen tükröződik az iroda belsőépítészeti kialakításában, hiszen ha belépünk, a profizmus és a fiatalos lendület veszi körbe a látogatót.

„Először a pesti belvárosban néztünk körül, bulinegyed közeli lokációkban gondolkodtunk, hiszen az Y-generációs kollégák életvitele ezt kívánta volna, végül a Residence Irodaházakban találtunk megfelelő teret. Utólag sem bántuk meg, hiszen megközelíthetőség és tömegközlekedés szempontjából kiváló helyszínen fekszik az irodaház, a tetőterasz pedig megfizethetetlen. A vállalkozásunk két helyszínen, Budapesten és Miskolcon működik, ahol összesen mintegy 65 munkatárssal rendelkezünk, ebből harmincan dolgozunk Budán. De jól jelzi a fejlődésünk villámgyors ütemét, hogy a budai irodával szomszédos helyiséget is kibéreltük már, vagyis a bővülésünk töretlen” – mondja Bodnár Béla, a W.UP Kft. ügyvezető igazgatója.

„Az igényesség érdekében már a kezdetektől fogva együttműködtünk Dékány Annamária belsőépítésszel, aki még az irodakiválasztási folyamatba is bekapcsolódott, hogy az elképzeléseinknek megfelelő tökéletes teret találjunk. Nem titkolt szándékunk volt, hogy látványos munkahelyet hozzunk létre, hiszen az informatikában hatalmas a konkurencia, számos nagymenő magyar vagy nemzetközi vállalkozás mellett szinte naponta születnek új startupok. Vagyis ez a Wow-effektus elsősorban a kollégáknak szól, de ha néha érkezik egy ügyfél, akkor nem árt, ha ő is összecsapja a kezét” – teszi hozzá Bodnár Béla.

A 380 négyzetméteres tér ügyesen szegmentálódik, hiszen valójában egy nagy téglalap, amelyben belső térelválasztókkal artikulálják az egyes helyiségeket. Egyedül a tartópillérek tekinthetők adottságnak, amelyeket tükörfelületekkel borítottak, illetve újabb paneleket építettek melléjük, hogy a szokványos hatástól eltérően egyedi formavilágot tükrözzenek vissza szó szerint. Már a recepció és a fogadótér is a nyitottságot és az átláthatóságot jelképezi, hiszen több irányba haladhatunk tovább. Mindjárt balra nyílik a tetőterasz növényekkel, ami ugye aranyat ér Belbudán is, jobbra az étkező-konyha tárul fel az üvegfalak mögött, a recepció mellett pedig a tárgyalók felé vehetjük az irányt. A konyhán túl a társalgó letisztult helyisége jelenik meg dartsszal, x-box-szal és csocsóval, majd az utcafronton alakították ki a három, világos open space szobát, ahol a munkaállomások találhatók. Az alkalmazottak feladattól függően rendeződnek projektcsapatokba, és ennek megfelelően rendezik el az asztalaikat is. A sarokszobában pedig a vezetőség kapott helyet, ahol szintén különleges grafikai megoldások dobják fel a hangulatot.

A kollégák a mobilitás jegyében dolgozhatnak állva is, vagy a közös térben elhelyezett társalgó bokszokban, de jó idő esetén senki sem tartja vissza őket, hogy a kertben munkálkodjanak. A színes mobíliák és egyedi, textilvezetékes lámpatestek tovább árnyalják az ipari stílust, hiszen a letisztultság mellett előtérbe helyezik a kreativitást is. A bútorok jelentős része Dékány Annamária belsőépítész tervei alapján készültek, mely bútorokat sikerrel alkalmazták együtt a világhírű Vitra székekkel és Flos lámpákkal.

Az egész munkahely különleges eleme, részben „lelke”, szervezőelve a kortárs MSL festménye: a bejáratnál a teljes kép látható, a belső terekben pedig egy-egy részlete fekete-fehér változatban, egy-egy színes kiemeléssel, amelynek elszórva díszítik a falakat, mintegy különleges poszterekben jelennek meg, így bárhová megyünk, mindenütt egy mozgalmas fali részletre bukkanhatunk.  Ez egyrészt különleges hangulatot teremt, másrészt a munkakultúrát és elkötelezettséget is szimbolizálja, hiszen arra emlékeztet, hogy egy adott szoftver tökéletessége a részletekben rejlik, és ha minden egyes alkotóelem a helyén van, akkor áll össze a nagy egész, és elégedett az ügyfél. A munkavállalók szeretnek itt dolgozni, mert baráti a légkör, rugalmas, inspiráló a munkakörnyezet és az ügyfelek is egyre gyakrabban ide szerveztetik a munkamegbeszéléseket. 

SOCIAL BOX