A Waberer’s exkluzív irodája a Kossuth téren

A Waberer’s International Nyrt. a hazai üzleti élet emblematikus szereplőjeként jól jelzi, hogy a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad alatt hová juthat el egy magyar cég szakértelemmel, kitartással és versenyképes szolgáltatások nyújtásával. Wáberer György még 1994-ben privatizálta üzlettársaival a Volán Tefut, ma pedig a Waberer’s az európai közúti fuvarozási piac egyik vezető  vállalata. A fejlődést nem […]

A Waberer’s International Nyrt. a hazai üzleti élet emblematikus szereplőjeként jól jelzi, hogy a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad alatt hová juthat el egy magyar cég szakértelemmel, kitartással és versenyképes szolgáltatások nyújtásával. Wáberer György még 1994-ben privatizálta üzlettársaival a Volán Tefut, ma pedig a Waberer’s az európai közúti fuvarozási piac egyik vezető  vállalata. A fejlődést nem csak a cégcsoport növekedése, vagy éppen a dolgozók számára felújított balatoni üdülő mutatja, hanem az is, hogy a cég a Nagykőrösi úton található telephelye és központja mellett egy belvárosi munkahelyet is fenntart. Az exkluzív iroda egyrészt tekintélyt kölcsönöz a vállalatnak a nemzetközi partnerei előtt, másrészt a háttértevékenységet végző munkatársak itt dolgoznak.

De nem csak az iroda, hanem a helyszín is exkluzív, hiszen a Kossuth téren található  épületet valaha a Bauxit Ipari Rt. emeltette. A más néven Bauxit-háznak nevezett öt épületből álló ingatlanegyüttes 1937-38-ban épült Prisich Gábor, Vadász Mihály és Verő Imre tervei alapján. Az épület homlokzati terveit pedig Wellish Andor készítette, ugyanis a Fővárosi Közmunkák Tanácsa a Kossuth tér egységes arculatának megőrzésére törekedett. Egyébként a harmincas években divatba jött a nagyvállalatok körében, hogy bérpalotákat építsenek egyrészt anyagi megfontolások, másrészt reprezentációs célok miatt, ennek egyik „díszpéldánya” a Bauxit-ház a Biarritz kávéházzal együtt.

Ebben a gazdag történelmi múltú, tekintélyes épületben egy csaknem négyszáz négyzetméteres, francia ablakokkal rendelkező, panorámás teret formáltak irodává, amely az elmúlt évtizedekben bölcsődeként üzemelt. A cég számára ismerős volt az épület, hiszen egy kisebb lakást korábban már vásároltak  a harmadik emeleten, most pedig ezt az egészen elképesztő adottságú ingatlant vették birtokba. A tervezés és a megvalósítás igazi csapatmunka volt, hiszen a tulajdonos Wáberer György előzetes elképzeléseiből kiindulva Csavarga Rózsa tervezte a belső tereket Török Szabolcs építésszel együttműködve, amelyek a Market Zrt. munkájának eredményeként realizálódtak. Az irodabútorok kiválasztásában az Europa Design működött közre.

Amint belépünk, az első pillanatban láthatjuk, hogy egy igazán elegáns atmoszféra uralja a transzparens tereket, amelyek a nagyteres koncepció jegyében formálódnak. A korábbi válaszfalakat elbontották, és az átláthatóság jegyében mind a munkaállomásokat, mind a közös tereket csupán üvegfalak választják el egymástól. Már az ébenfa funérral borított készült bejárati ajtó és az igényes recepciós pult is jelzi, hogy valóban minden egyes apró részletre odafigyeltek, ez a magas minőség egyben az iroda alaphangulatát is meghatározza, stílszerűen jó antrénak bizonyul a látogató számára. A következő pillanatban az egész iroda feltárul, a tartópillérek Nero Saint Laurent mészkőborítása hangsúlyozza a minőség és az esztétikai igényesség szempontjainak érvényesülését.

A recepciótól jobbra található a modernista  stílusú vezérigazgatói szoba, amely tárgyalónak is használatos, majd balra a közlekedőre vannak felfűzve a mosdók, a konyha és a munkaállomások. A falakat századfordulós festmények színesítik, amelyek a tulajdonos gyűjteményéből származnak. A munkaállomások mentén a közlekedő felületei pedig LED-es világítópanelek segítségével különböző színvilágot jeleníthetnek meg (pl. lila, zöld, piros), amelynek a munkatársakat inspirálhatják a feladatok elvégzésében, és egyfajta szellemi felfrissülést is eredményezhetnek. A munkatársak jóléte nem csak ebben nyilvánul meg, hiszen az irodaszékek kiválasztására is nagy hangsúlyt fektetett Wáberer György. A már felsorolt átláthatóság, igényesség és sokszínűség egy olyan harmóniában oldódik fel, amely a munkatársak lelki és fizikai egyensúlyának legfőbb letéteményese lehet.

„A tervezés és a kivitelezés precíz és nagyon alapos munka eredménye, amely jól tükrözi a cég munkafilozófiáját, illetve a cégtulajdonos Wáberer György hozzáállását is. A cél az volt, hogy az iroda reprezentálja a cégcsoport erejét, nemzetközi jelentőségét, a minden apró részletre való odafigyelés pedig azt is szimbolizálja, hogy akárcsak az irodakialakítás, ugyanúgy a cég minden tevékenysége professzionális, a tökéletes megoldásokra törekszik. A megrendelő kérésére nagy gondot fordítottunk a munkatársak egészégére, ezért is volt fontos az ergonomikus székek kiválasztása, és a pozitív hozzáállást jeleníti meg a LED-es hangulatvilágítás is, amely a munkatársak „hangulatfelelőse” – mondja Csavarga Rózsa tervező.

SOCIAL BOX