Újabb ingatlanportfóliók cserélhetnek gazdát Közép-Európában

A TPG Real Estate – a TPG globális befektetési vállalat ingatlan befektetésekkel foglalkozó ága – lezárta a TriGranit, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanpiaci platformjának az akvizícióját. A tranzakció részeként a TPG a platformmal együtt a TriGranit iroda és kiskereskedelmi ingatlan portfólióját is megszerezte. A portfólió része a lengyelországi Bonarka Shopping Centre és a B4B, a […]

A TPG Real Estate – a TPG globális befektetési vállalat ingatlan befektetésekkel foglalkozó ága – lezárta a TriGranit, Közép-Európa egyik legnagyobb integrált ingatlanpiaci platformjának az akvizícióját. A tranzakció részeként a TPG a platformmal együtt a TriGranit iroda és kiskereskedelmi ingatlan portfólióját is megszerezte.

A portfólió része a lengyelországi Bonarka Shopping Centre és a B4B, a budapesti Millennium Towers, a szlovákiai Lakeside Park irodaház, illetve további fejlesztési telkek ugyanezen országokban és Horvátországban. Az akvizíció során a TPG tanácsadója a JLL volt.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL tőkepiaci vezetője nyilatkozta: „A TriGranit felvásárlása az elmúlt évek meghatározó tranzakciója a KKE régióban. A JLL szerepvállalása az ügyletben azt bizonyítja, hogy a JLL Capital Markets tanácsadói csapatánál rendelkezésre állnak a szükséges kompetenciák egy több országra kiterjedő és számos ingatlant magában foglaló tranzakció támogatására.  

Meglátásunk szerint a befektetők komolyan érdeklődnek a portfólió és az országhatárokon átnyúló tranzakciók iránt, így számíthatunk arra, hogy a következő hónapok során találkozunk még ilyen ügyletekkel.” Ez a tranzakció az egyik legnagyobb a régióban idén és jelentős mértékben hozzájárul a teljes KKE régiós volumenhez, mely 8 milliárd euró körül várható 2015-ben.

SOCIAL BOX