A Graphisoft új irodaházát az Erste Bank finanszírozza

A hitelszerződés alapján az Erste Bank a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 2. szakaszának I. pillére keretében 4 milliárd forint hitelkeretet és további 5 millió euró piaci hitelkeretet (összesen maximum 16,5 millió eurónak megfelelő összeget) biztosít a Graphisoft Park számára. A szerződés kiegészül az árfolyam- és kamatkockázatok kezelésére szolgáló fedezeti megállapodásokkal (kétdevizás kamatcsere ügylet (CCIRS) […]

A hitelszerződés alapján az Erste Bank a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja 2. szakaszának I. pillére keretében 4 milliárd forint hitelkeretet és további 5 millió euró piaci hitelkeretet (összesen maximum 16,5 millió eurónak megfelelő összeget) biztosít a Graphisoft Park számára. A szerződés kiegészül az árfolyam- és kamatkockázatok kezelésére szolgáló fedezeti megállapodásokkal (kétdevizás kamatcsere ügylet (CCIRS) a forint  alapú hitelre, valamint kamatcsere ügylet (IRS) az euró alapú hitelre vonatkozóan).

A kölcsönből a Graphisoft mintegy 8000 négyzetméter új iroda és 300 gépkocsi befogadására alkalmas háromszintes mélygarázs megépítését eredményező fejlesztését finanszírozza. A hétfőn megkötött hitelszerződés értelmében a szükséges kiegészítő szerződések megkötésének, a lehívási feltételek maradéktalan teljesítésének és a hitelkeretből történő első lehívás megtörténtének határideje 2016. január 20.

SOCIAL BOX