Ezt az irodát a Playboy-guru is imádná! Buddha, denevérpad és USA-zászló

A Wolf & Partners meglehetősen különleges irodába költözött a Gesztenyés Toronyban, ahol 100 négyzetméteren alakították ki munkahelyüket a jelenlegi 10 fős munkaszervezetük számára. A cég egy központi helyen található irodaházat keresett mindenképpen, amely tömegközlekedéssel könnyen elérhető. A MOM Parkban az egyes épületek igényes parkban helyezkednek el, míg a másik oldalon található a Gesztenyéskert fasoraival, a […]

A Wolf & Partners meglehetősen különleges irodába költözött a Gesztenyés Toronyban, ahol 100 négyzetméteren alakították ki munkahelyüket a jelenlegi 10 fős munkaszervezetük számára. A cég egy központi helyen található irodaházat keresett mindenképpen, amely tömegközlekedéssel könnyen elérhető. A MOM Parkban az egyes épületek igényes parkban helyezkednek el, míg a másik oldalon található a Gesztenyéskert fasoraival, a felújított MOM Kulturális Központ, és nem messze innen magasodik a Sas-hegy is.

Amint belépünk az irodába, rögtön lenyűgöz minket a különleges atmoszféra. A szürke betonhatású falak és a szabadon hagyott csővezetékek a mennyezeten valódi ipari hangulatot teremtenek. Azonban különleges csavar a dizájnban, hogy az indusztriális fílingre nem egy könnyed, Google-s irodát építettek, vagyis nem egy hatalmas játszóteret alakítottak ki színes, formagazdag belsőépítészeti elemekkel, hanem az ipari díszleteket minimalista tartalommal töltötték fel. A tervezés és kialakítás a társtulajdonosok elképzeléseit jeleníti meg, de bevonták a munkatársakat is, így például az irodaszékek esetében a dolgozók több bútor közül választhattak, hiszen az ergonómia és az egészség elsőrangú szempont volt.

Ez az abszolút letisztult dizájn mutatkozik meg a recepciós pult fehér formavilágában és a fogadó tér hófehér, kerek dohányzóasztalában és a bőrgarnitúrában. Az egész irodában mindenhol elszórva különleges festmények díszítik a falakat, amelyek a fiatalon elhunyt festőzseni, Müller Árpád munkái. Az expresszionista jellegű művek különleges hatást gyakorolnak a szürke háttérre, ez a stíluskeveredés azonban nem káoszt okoz, hanem még inkább előtérbe helyezi az iroda erényeit.

A szürke falszín meghatározza a világítási rendszert is, hiszen a hagyományos meleg fényt árasztó lámpatestek helyett kis fogyasztású RGB LED-reflektorokat helyeztek el, amelyek illeszkednek az ipari miliőbe, miközben a rejtett LED-szalagok különleges hangulatvilágítást biztosítanak igény szerint. Távirányítóval mintegy 12 szín közül lehet választani, de alapvetően a szürke felületekhez a kék világítás illik legjobban.

A fogadó tértől jobbra nyílik a folyosóról a tárgyaló, ahol rögtön szembetűnik a Playboy-legenda Hugh Hefner képe, amely alatt szerepel a mottó: „Life is too short to be living someone else’s dream.” A fotóval szemben pedig két hatalmas USA- és EU-zászló jelenik meg, amelyek egyrészt nem mindennapi berendezési elemek egy tárgyalóban, másrészt jelzik, hogy a Wolf & Partners Európa egész területén fogja az amerikai termékek forgalmazását irányítani. Itt egy hatalmas, hófehér dizájnasztal határozza meg a teret a Febrill Bútor Kft. jóvoltából, míg a székek Ergohuman termékek.

A tárgyaló mellett a vezetőség irodájában egy Buddha szobor tűnik fel a két íróasztal találkozási pontjánál, amely szerencsét hozó prófétaként néz szembe a belépővel. Majd ismét egy izgalmas stíluskeveredésnek lehetünk a tanúi, hiszen egy régi kódexsorozat és a mellette található földgömb a míves keretével együtt a régi idők szellemét varázsolja a térbe, a modern (iMac-ek, letisztult üvegfelületű asztalok) és tradicionális/antik (kódexek, földgömb) tárgyak által teremtett kontraszt különleges atmoszférát biztosít. A Buddha szoborral megspékelve mintha időutazáson vennénk részt, a múlt és a jelen ötvözete nagyszerű jövőképet vetít előre, hiszen jelzi, hogy a hagyományos értékek a modern technológia adta lehetőségekkel együtt nyerő párost alkotnak. Az már csak ráadás, hogy nemsokára beüzemelnek egy biokandallót is, így a romantikus és a modern nászából újabb különlegesség születhet.

A következő szoba – mivel az egyes helyiségek a központi közlekedőre vannak felfűzve – a munkatársak egyterű irodája az egymáshoz kapcsolódó munkaállomásokkal együtt, majd a rekreációs szobába jutunk. Mindhárom helyiség egymásból nyílik. A pihenőszobában egy masszázságy fogadja a munkatársakat, rendszeresen érkezik a masszőr, mellette pedig a denevérpad található, amelyen kényelmesen elhelyezkedve kinyújtózhatunk, mintha egy privát csontkovács venné kezelésbe a gerincünket és általában a sajgó testrészeinket.

Összességében az irodában úgy dominál az ipari atmoszféra, hogy mindezt ügyes műszaki megoldásokkal és egyedi tárgyakkal, ergonomikus bútorokkal nagyszerűen ellensúlyozzák, így szinte lehetetlen a munkahely stílusát és dizájnját beskatulyázni. A Wolf & Partners célja mindenesetre révbe ért, hiszen valóban egyedi hangulat jellemzi a tereket, ami jó munkakörnyezet biztosít a sikeres üzleti tevékenység számára.

+++

Az Év Irodája verseny idén minden rekordot megdöntött, hiszen 41 iroda adta be a pályázatát. Szavazni január 22-éig lehet azevirodaja.hu oldalon. Szavazzunk!