A Microsoft innovációs laborja San Franciscóban

A Microsoft nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a Windows 8 és a Windows Phone termékeket kellett bevezetnie a piacra, ennek érdekében még két éve egy jó kis innovációs labort alakítottak ki, ahol a fejlesztők, a tervezők, a mérnökök és a marketingesek összedughatták a fejüket, hogy valami igazán jó kis stratégiát és applikációt dolgozzanak ki. […]

A Microsoft nagy fába vágta a fejszéjét, hiszen a Windows 8 és a Windows Phone termékeket kellett bevezetnie a piacra, ennek érdekében még két éve egy jó kis innovációs labort alakítottak ki, ahol a fejlesztők, a tervezők, a mérnökök és a marketingesek összedughatták a fejüket, hogy valami igazán jó kis stratégiát és applikációt dolgozzanak ki. Azóta már megjelent a Windows 8 és a mobilpiacra is bekéredzkedtek több-kevesebb sikerrel.

A Microsoftnak szerencsére éppen akadt egy csaknem 2000 négyzetméteres üresen álló épülete San Franciscóban SoMa negyedben, ami egyébként is a nagy szoftverfejlesztő cégek gyülekezési övezete. Azonban igazi kihívás elé állította a tervezőket, hogy egy együttműködő teret alakítsanak ki olyan szakemberek számára, akik nem ismerték egymást. Ráadásul négy 15-20 főből álló csapatnak kellett önálló alkotó teret varázsolni meglehetősen alacsony költségvetésből.

Mindenesetre a FENNIE+MEHL Architects csodát tett, hiszen itt aztán minden van, ami a 21. század igényeire van szabva: kényelem, sokszínűség, egyedi formavilág, inspiráció. Minden csapatnak saját felségterületet alakítottak ki asztalokkal, kényelmes bútorokkal, ötletelésre alkalmas helyiséggel. Az otthonosság maximálisan érvényesül: meleg faburkolatok és klassz szőnyegek, egyedi bútorok, plusz szabadon konfigurálható kanapék. Az ezüst drapériákkal pedig a csapatok kizárhatták a külvilágot, hogy még titokzatosabbnak tűnjön a munkájuk. A fehér írótáblák a padlótól a mennyezetig borítják a falakat, így aztán itt ötlet nem vész el, csak átalakul.

SOCIAL BOX