Már megint egy Dropbox iroda! Nem rossz!

A Dropbox – párhuzamos a cég rohamléptékű fejlődésével – sorra alakítja ki áramvonalas irodáit, amelyek egyrészt belesimulnak a technológiai vállalatok irodatrendjeibe, másrészt azoknál visszafogottabb látványvilággal operálnak. A Dropbox már több mint 350 millió felhasználóval rendelkezik, így aztán jó pár indok van a bővülésre. A texasi munkahely a Congress Avenue-n található, ahol egy irodaház három emeletét […]

A Dropbox – párhuzamos a cég rohamléptékű fejlődésével – sorra alakítja ki áramvonalas irodáit, amelyek egyrészt belesimulnak a technológiai vállalatok irodatrendjeibe, másrészt azoknál visszafogottabb látványvilággal operálnak. A Dropbox már több mint 350 millió felhasználóval rendelkezik, így aztán jó pár indok van a bővülésre. A texasi munkahely a Congress Avenue-n található, ahol egy irodaház három emeletét bérelték ki.

A kialakítás célja az volt, hogy a társaság fiatalos, kreatív energiáját ötvözzék a csúcsminőségű dizájnnal. A munka és a játék határai elmosódnak, így az új iroda kvázi a mindennapi élet kiterjesztése, vagyis a nappali hangulat az uralkodó jellemző. Az otthonos atmoszféra a modern építészet eszközeivel teremtődik meg, így a fém és a faburkolatok kontrasztja meghatározó szervezőerővel bír mindhárom emeleten. A rusztikus elemek a kávézó-társalgó jellemző díszletei, miközben az egyterű irodában mindenütt a transzparencia uralkodik, vagyis a kollégák bárhol dolgozhatnak.