A JLL új adatközpont csapattal bővíti alternatív szolgáltatásainak körét

A JLL EMEA adatközpont csapata teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek akvizíciók, befektetések, vállalati összeolvadások és felvásárlások, IT tanácsadás, piackutatás, értékbecslés és ingatlanosztályozás területén. Alex Tilley, aki igazgatóként csatlakozik a csapatba, az adatközpontok iparágán belül kimagasló referenciával rendelkezik akvizíciók, befektetések, vállalati összeolvadások és felvásárlások kapcsán az EMEA régióban. Korábban a CBRE adatközpont akvizíciós csapatában dolgozott, legutóbb pedig a saját adatközpont […]

A JLL EMEA adatközpont csapata teljes körű szolgáltatást nyújt ügyfeleinek akvizíciók, befektetések, vállalati összeolvadások és felvásárlások, IT tanácsadás, piackutatás, értékbecslés és ingatlanosztályozás területén. Alex Tilley, aki igazgatóként csatlakozik a csapatba, az adatközpontok iparágán belül kimagasló referenciával rendelkezik akvizíciók, befektetések, vállalati összeolvadások és felvásárlások kapcsán az EMEA régióban. Korábban a CBRE adatközpont akvizíciós csapatában dolgozott, legutóbb pedig a saját adatközpont tanácsadó cégét irányította sikerrel és a szektoron belül világszerte dolgozott bérlőkkel és intézményi befektetőkkel. 

Martin Carroll 2016 áprilisában csatlakozik igazgatóként az új csapathoz. Húsz éves tapasztalattal rendelkezik a tanácsadás területén és korábban technikai ingatlanokkal foglalkozott a JLL egyik ügyfelénél. A JLL-hez a CBRE-től csatlakozik, ahol az adatközpont stratégiai tanácsadás és globális akvizíció volt a szakterülete. Ezt megelőzően a T-Mobile számára végzett hálózatfejlesztést.

„Az összekapcsolt eszközök száma a 2016-os 6,4 milliárdról várhatóan több mint 20 milliárdra fog növekedni 2020-ra globálisan. Még soha nem kellett ekkora mennyiségű adatot feldolgozni és tárolni, valamint soha nem volt ekkora igény a vállalati informatikai csapatok munkájára” – mondta Ollie Saunders, a JLL alternatívák csoport vezetője. 

„Ügyfeleink részéről folyamatosan nő az igény az adatközpont szakértők iránt, hiszen segítségre van szükségük, hogy eligazodjanak e feltörekvő szegmens ismeretlen és bonyolult világában.  Az olyan szakemberekbe történő befektetésünk, mint Alex és Martin, lehetővé teszi számunkra, hogy átfogóan tudjunk reagálni ügyfeleink növekvő igényeire és piacvezető pozícióba kerüljünk.”

Az adatközpont és IT tanácsadási szolgáltatások iránti folyamatos kereslet hátterében az innováció, és a felhő szolgáltatásokra fordított megnövekedett kiadások állnak. A JLL növekedést jósol a szerverparkok területén is, ami tovább fogja segíteni az adatközpontok piacának evolúcióját is.

John Duckworth, a JLL angliai bérlői szolgáltatásokkal foglalkozó csapatának vezetője hozzátette: „Martin és Alex összesen 30 éves tapasztalattal rendelkezik az adatközpont tárhely tanácsadás területén. Ügyfeleink előnyre tehetnek szert a további élvonalbeli szakértőkbe és új szolgáltatásokba való befektetésünkből, kiegészítve a vállalati bérlőknek szóló már meglévő holisztikus szolgáltatásainkat az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten is. Az adatközpontok most kiemelten fontosak minden bérlői portfólióban, és ügyfeleink részéről egyre nagyobb az igény a minőségi tanácsokra ebben a hiánypótló szolgáltatásban.”

SOCIAL BOX