A DVM group részt vesz a Föld óráján

A Föld órája a WWF (Természetvédelmi Világalap) klímavédelmi kezdeményezésére indult, és egyik leglátványosabb eleme, hogy 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. A mozgalom immár tizedik alkalommal buzdítja arra a városokat, az üzleti életet, az oktatási intézményeket, szervezeteket és az egyéneket világszerte, hogy egy szimbolikus, közös gesztussal egy órára […]

A Föld órája a WWF (Természetvédelmi Világalap) klímavédelmi kezdeményezésére indult, és egyik leglátványosabb eleme, hogy 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. A mozgalom immár tizedik alkalommal buzdítja arra a városokat, az üzleti életet, az oktatási intézményeket, szervezeteket és az egyéneket világszerte, hogy egy szimbolikus, közös gesztussal egy órára kapcsolják le a világítást, hogy így hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelemre. A WWF adatai szerint idén már minden eddiginél több, 178 ország csatlakozott az akcióhoz. A mozgalom új, 60+ jelképe mindenkit arra biztat, hogy ne csak a Föld órája 60 percében figyeljen energiafogyasztására, környezetére, hanem egész évben.

„Cégcsoportunk számára különösen fontos a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele és a ’zöld’ gondolkodásmód terjesztése: teljes körű tanácsadást nyújtunk környezettudatos irányelvek szerint megvalósuló fejlesztések és bérleményi kialakítások tervezése és kivitelezése során” – mondta Hornok Edina, a DVM group környezettudatossági részlegének vezetője.

„Mivel egyik fő profilunk épületek és bérlemények BREEAM és LEED rendszerek szerinti tanúsítása, valamint energiahatékonysági tanulmányok készítése, természetes, hogy a Föld órája kezdeményezést is lelkesen támogatjuk. A DVM group a saját maga által üzemeltetett épületeiben ösztönözi a világítás lekapcsolását, valamint partnereit, munkatársait is a Föld órájába való személyes bekapcsolódásra bátorítja, hiszen az akcióhoz szombat este fél kilenc és fél tíz között bárki csatlakozhat otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával” – tette hozzá Hornok Edina.

SOCIAL BOX