A Dorottya Udvar szereti a biciklis dolgozókat

A Dorottya Udvar Budapest egyik legzöldebb irodaháza – és ez nemcsak az irodaház egyedülálló, medencével és zöld szigettel bíró belső kertjét jelenti, hanem a bérlői igényeknek megfelelő zöld megoldásokat, a hatékony hűtő-fűtő rendszert, a LED-világítást, az elektromos autóknak kialakított töltőállomást, és ateljesen szelektált szemétgyűjtést és az étterem saját fűszerkertjét is. A Dorottya Udvar a fenntarthatóság […]

A Dorottya Udvar Budapest egyik legzöldebb irodaháza – és ez nemcsak az irodaház egyedülálló, medencével és zöld szigettel bíró belső kertjét jelenti, hanem a bérlői igényeknek megfelelő zöld megoldásokat, a hatékony hűtő-fűtő rendszert, a LED-világítást, az elektromos autóknak kialakított töltőállomást, és ateljesen szelektált szemétgyűjtést és az étterem saját fűszerkertjét is. A Dorottya Udvar a fenntarthatóság jegyében elindított következő kezdeményezése egy „car sharing” (közösségi autóhasználat) szolgáltatás lesz, amely – a tervek szerint – minden bérlőjének rendelkezésére áll.

Az elmúlt években megújult energetikai rendszer után 2016 elején új, egyedi megjelenéssel bíró kerékpáros zuhanyzó és öltöző került kialakításra a Dorottya Udvarban, így az irodaház többtucatnyi, biciklivel munkába járó bérlője tudja használni a szolgáltatást.  

A bérlők mellett a független szakértők is díjazzák a Dorottya Udvar erényeit: 2014 tavaszán kapta meg a BREEAM kiváló („Excellent”) besorolást a működő épületek kategóriában. A Dorottya Udvar ezzel az elismeréssel régióban is egyedülálló, hiszen Közép-Európában eddig még egyetlen működő irodaház sem kapott ilyen magas minősítést.