A TriGranit budapesti irodája saját dicsőségfalára is felkerülhetne!

A Váci úton a BC 30 irodaház nyolcadik emeletét elfoglaló TriGranit idén február óta üzemel új székhelyén. Az új iroda kialakításánál az alapkoncepció a letisztultság, a minőség és mindezek mellett a családiasság közvetítése volt. Az iroda tervezésében és kialakításában a cég fő tevékenységéhez hűen az amúgy saját iroda és kereskedelmi ingatlanfejlesztéseken dolgozó tervező kollégák és kolléganők vettek részt. A liftből kilépve az […]

A Váci úton a BC 30 irodaház nyolcadik emeletét elfoglaló TriGranit idén február óta üzemel új székhelyén. Az új iroda kialakításánál az alapkoncepció a letisztultság, a minőség és mindezek mellett a családiasság közvetítése volt. Az iroda tervezésében és kialakításában a cég fő tevékenységéhez hűen az amúgy saját iroda és kereskedelmi ingatlanfejlesztéseken dolgozó tervező kollégák és kolléganők vettek részt. A liftből kilépve az előtérben egy egyedi, dekoratív installáció fogadja az érkezőket, ahol önkéntelenül is leragad a látogató pár percre. A különleges installáció a nemzetközi cég legnagyobb fejlesztéseit mutatja be apró maketteken, így a budapesti Millennium Városközpontot és a Westend City Centert is, mely utóbbira a teraszról is rálátnak a TriGranit kollégái. Persze nem ez volt az elsődleges szempont a helyválasztásnál, hanem többek között a központi elérhetőség és a sokoldalú tömegközlekedés, valamint az is, hogy minden kollega természetes napfény mellett tudjon dolgozni. 

Az irodába belépve azonnal szembeötlik a TriGranit arculata által is sugallt letisztultság és modernség. Manapság ezeket a szavakat gyakran használják, de ez az iroda valóban megfelel a jelzők követelményeinek. A hosszú téglalap formájú iroda három oldalról is nyitott, majdnem földig érő hatalmas üvegablakokkal szegélyezett, így az iroda összes helyisége rendkívül világos. A falak mentén hosszan végigfutó, zöld növényekkel tarkított irodák panorámája lenyűgöző, különleges adottságánál fogva egyedi szemszögből láthatjuk a budai hegyeket és Pest látképét is egyaránt. Mivel nem túl nagy (25 fő) létszámú a budapesti iroda, szerettek volna kialakítani egy olyan munkaközeget, ahol igazán családias környezetben érzik magukat a munkatársak.

A letisztult formák és vonalak azt hiszem érthető egy ilyen cég esetében, hiszen az épületeik is magas minőségről árulkodnak. A megálmodott koncepciótervek nagy segítségére voltak a csapatnak az irodaterület újratervezéskor. A Váci úti irodaházba viszonylag sok bútort hoztak át az előző irodából. Ezeknek a daraboknak meg kellett találni a megfelelő helyüket, valamint az új alaprajzhoz új tervet kellett kidolgozni. Bútorfrissítés is történt, melyek a vezetői szobákat és a tárgyalókat ékesítik. Ha már itt tartunk, összesen három vezetői iroda – jogi, építési, pénzügyi – található a 400 négyzetméteren, valamint egy vezérigazgatói iroda és négy tárgyaló.

Az összes tárgyalóteremben található kávéautomata és frissítő üdítő, így ha valaki megszomjazna tárgyalás közben, ki tudja szolgálni saját magát. A budapesti irodán kívül három külföldi irodával is rendelkező vállalat számára fontos a tárgyalások és megbeszélések minél zökkenőmentesebbé tétele, így mindegyik tárgyaló alkalmas videokonferenciák lebonyolítására. A tárgyalók foglaltságát pedig nem csupán az outlook rendszeren keresztül tudják kezelni a kollégák, hanem a tárgyalóknál elhelyezett tárgyalásfoglaltság-jelzőkön keresztül is. A megszokott módon az outlook fiókján keresztül bárki beállíthatja, hogy mikor és melyik tárgyalót szeretné lefoglalni, a tárgyalók foglaltságát pedig ennek megfelelően nem csupán outlookban, hanem a tárgyalóknál elhelyezett tableteken futó tárgyaláskezelőn is nyomon lehet követni.

A tárgyalók foglaltságakor az eszköz piros színnel világítva jelzi, hogy bent éppen tárgyalás folyik. Amennyiben szabad a helyiség, úgy zölden világít az eszköz, de bárki könnyen ott helyben a tableten is beállíthatja, ha szeretné foglalttá tenni a termet. Minden tárgyaló más nevet kapott, azon városokról nevezték el őket, ahol a TriGranitnak fejlesztési találhatóak. Így találkozhatunk például Pozsony vagy Budapest tárgyalóval is, ahol hat-hat fő fér el kényelmesen. A Varsó és Krakkó tárgyalókban 8-8 ember tarthat meetinget egyszerre, de a “testvértárgyalók„ nemcsak a lengyel vonatkozás miatt vannak olyan szoros kapcsolatban egymással, hanem mert falaik egybenyithatóak, lehetőséget teremtve nagyobb létszámú tárgyalásoknak vagy szakmai beszélgetéseknek is.

Az iroda dizájnjának alapkoncepciója a logóban is fellelhető elemek alkalmazása volt, így született meg a háromszög mintázatú, dombornyomott recepciós pult, és a vele szemben elhelyezkedő beépített szekrény is. A geometriai elemek úgy általában is jellemzik a helyiségeket, sehol egy kerek asztal vagy szék, minden szögletes, határozott éllel bír. Az irodában is maradtak a cég arculatának meghatározó színeinél, így a domináns antracitszürke mellett fehér és kisebb piros dizájnelemek is fellelhetőek. A folyosón végighúzódó üvegfal betekintésgátló fóliával bevont, amely egyrészről praktikus, hiszen nem lehet belátni, ám a világosságot továbbadja a mögötte lévő helyiségeknek is. A sötét és világosszürke színek harmóniájával rendezték be a szobákat, melyeknek a recepción és a tárgyalókban egy meleg szürkésbarna színű svédpadló szolgáltat alapot.

Az irodahelyiségekben a családias érzés megtartásának érdekében padlószőnyegeket helyeztek el. A privátszféra és a megfelelő rendszerezés miatt zárható szekrények sokasága lelhető fel az irodában. Az egyes területek, munkafolyamatok szobái egymástól elszeparáltan találhatóak, ám a közös helyiségek segítik a szünetekben történő kommunikációt. A recepción kívül egy-egy a folyosókon található kényelmes fotelbe, a teraszon található székekbe, vagy a konyhában tudnak leülni egymással a munkatársak. A teakonyha nem túl nagy, ám a célnak pont megfelel, és az arculati elemeket is viszi tovább, például a székeken grafikus elemek találhatóak.

A folyosó a TriGranit irodájában nem egy unalmas helyiség, amin csak végigvonul az ember és figyelmen kívül hagyja. Ez a folyosó szép. A már említett üvegfalakkal határolt közlekedő különleges szürkés csillogását csak erősítik a falon található hatalmas épületmontázsok. Három ország három csodás épülete, melyet a TriGranit csapata alkotott meg, s melyre igazán büszkék is a dolgozók. Ha már a büszkeségnél tartunk, dicsőségfala is van az irodának, ráadásul nem is egy, hanem kettő! Ugyanis nem fért volna el egy falfelületen az a temérdek elismerés, amit az évek során a fejlesztésekért, kiemelkedő szakemberi teljesítményekért kaptak.

A cég nemcsak a dicsekedésre, hanem a munkatársak komfortjára is ügyel, méghozzá többféleképpen. A sportosabb munkatársaknak kedvezve kialakítottak egy öltözős-zuhanyzós helyiséget is, ahol nyugodtan átöltözhetnek és készülődhetnek a dolgozók – többen is járnak közülük kerékpárral. Hogy a pozitív hangulatot erősítsék, növényeket helyeztek el minden helyiségben és virágokat a teraszrészeken. A növények köztudottan növelik az otthonosság érzését, mely nagyon fontos a cégnek. Hogy igazán jó kezekben legyenek a virágok, profira bízták a gondozásukat, aki felel a növények csodaszép kinézetéért és egészségéért.