Felhőkarcoló épül a Kopaszi gáton?

A lap szerint a Kopaszi-gátra 120 méter magas épület építését javasolta a beépítési koncepciót készítő, dán Adept építésziroda. A magasház javasolt helye a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál van, a rakpart nyúlványaként, zárásaként a városközpontból is jól látható és a Duna vonalára is jól illeszkedik. A magasépület fő funkciója iroda lenne. A […]

A lap szerint a Kopaszi-gátra 120 méter magas épület építését javasolta a beépítési koncepciót készítő, dán Adept építésziroda. A magasház javasolt helye a Dombóvári úton, az Infoparktól átvezető gyalogos alagút kijáratánál van, a rakpart nyúlványaként, zárásaként a városközpontból is jól látható és a Duna vonalára is jól illeszkedik. A magasépület fő funkciója iroda lenne.

A BudaPart gigantikus fejlesztési projektről a realista.hu is részletesen beszámolt korábban: a Property Market 2016-ban induló projektjének összköltsége akár 200 milliárd forint is lehet. A Dél-Budán, a Duna-parton megvalósuló fejlesztés keretében magas minőségű lakóházak és irodák épülnek. A beépítési koncepció megalkotására  a dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel. A tervek között szerepel egy 120 méter magas toronyház is.

A projekt kifutási ideje 8-10 év. Az építkezések már idén ősszel megkezdődhetnek a szabályozási tervek módosítását követően. A 54 hektáros területből mintegy 23 hektár az építési terület, vagyis egy évtized alatt 550-600 ezer m2-nyi ingatlant fognak építeni. Ha ezek közel fele lesz irodaház, akkor egy 20-30 ezer m2-es átlagos épületből akár 10-15 darabot is felhúzhatnak a területen. 

 

SOCIAL BOX