Csodaszéket fejlesztett a Herman Miller az irodába

A Keyn a jelenleg forgalomban lévő tárgyalószékek közös problematikáját hivatott megoldani, a reszponzivitás hiányát. Napjainkban az irodában töltött idő nagy részét megbeszélések teszik ki. Megfigyelések bizonyítják, hogy óránként akár 53 alkalommal is hajlamosak vagyunk pozíciót váltani a székek által kiváltott diszkomfort érzet miatt. És mi történik, ha kényelmetlenül érezzük magunkat? Percek alatt elveszítjük koncentrációnkat, így nem […]

A Keyn a jelenleg forgalomban lévő tárgyalószékek közös problematikáját hivatott megoldani, a reszponzivitás hiányát. Napjainkban az irodában töltött idő nagy részét megbeszélések teszik ki. Megfigyelések bizonyítják, hogy óránként akár 53 alkalommal is hajlamosak vagyunk pozíciót váltani a székek által kiváltott diszkomfort érzet miatt. És mi történik, ha kényelmetlenül érezzük magunkat? Percek alatt elveszítjük koncentrációnkat, így nem tudjuk megfelelő mértékben figyelemmel kísérni a körülöttünk zajló eseményeket

Erre kínál megoldást a CradleFlex technológia, melyet a Herman Miller a forpeople formációval szoros együttműködésben hozott létre. Az innováció lényege, hogy a Keyn 10 fokos dőléstartományával, valamint mobilis ülőlapjával folyamatosan követi a használó mozgását, s arra reagálva megelőzi a mozgástalanság következményeként kialakuló fáradtságot és figyelemvesztést.

Megjelenését tekintve egységesség, mégis sokrétű külső jellemzi a termékcsaládot. A forpeople formáció – mint azt nevük is híven tükrözi – belőlünk, felhasználókból indul ki, s hisz abban, hogy a bennünk rejtőző számtalan személyiség kivetülhet a minket körülvevő tárgyakra. Így született meg szlogenjük: One chair, many personalities. Hogy ezt elérjék, s a szükséges CradleFlex technológiát is biztosítani tudják, egy központi elem, az úgynevezett bölcső köré építették fel a konstrukciót. Ez minden egyes specifikációban azonos, s hozzá kapcsolódik a váz, az ülő- és háttámla, valamint a széles spektrumú szövetválaszték.

A Keyn így valóban egyedi, jövőbemutató termék, mely innovatív technológiája mellett igények széles körét képes kielégíteni, a könnyed és üde étkezői székektől az elegáns és határozott vezetői megjelenésig.

A Herman Miller magyarországi forgalmazója az Europa Design.

SOCIAL BOX