Fejlesztések ezerrel! Ez történt az ingatlanpiacon 2016-ban!

JANUÁR Feltámad a Tópark Lakóházzá alakítják a válság által elsodort törökbálinti Tópark projekt egyik épületét. Az első 140 lakás átadását 2017 elejére tervezik. A 2007-es induláskor még úgy tervezték, hogy 13 év alatt elkészül az összesen 140 hektárosra tervezett új város, a Tópark. Hegyeshalmon épít logisztikai csarnokot a Prologis A Prologis megkezdte annak a 8000 […]

JANUÁR

Feltámad a Tópark

Lakóházzá alakítják a válság által elsodort törökbálinti Tópark projekt egyik épületét. Az első 140 lakás átadását 2017 elejére tervezik. A 2007-es induláskor még úgy tervezték, hogy 13 év alatt elkészül az összesen 140 hektárosra tervezett új város, a Tópark.

Hegyeshalmon épít logisztikai csarnokot a Prologis

A Prologis megkezdte annak a 8000 m2-es BTS létesítménynek (DC2) a fejlesztését Hegyeshalmon, amelyet Európa egyik vezető logisztikai szolgáltató cége, a Fiege vesz majd birtokba.

Eladták a hazai Praktiker áruházláncot

A hazai Praktiker áruházlánc új tulajdonoshoz került, miután az ingatlanok a Wallis Csoporthoz, az operatív cég pedig a Praktiker ügyvezetőjének irányítása alá került.

Ezek lennének a budapesti olimpia helyszínei

A Fővárosi Közgyűlés támogatása alapján a tervezett olimpiai helyszín két térségből és ezeken belül hét klaszterből áll. A Duna térség az Olimpiai park (a Kvassay-zsilip térsége), a Margitsziget és az Óbudai-sziget klaszterből áll. Az úgynevezett városfejlesztési térséget pedig a Hősök tere, a Puskás, a Vásárközpont és a Népliget nevű klaszter alkotja.

FEBRUÁR

Az IMMOFINANZ eladta logisztikai portfólióját

Az IMMOFINANZ eladta logisztikai portfólióját a Blackstone-nak, amely minden eszközét az európai logisztikai platformjába, a Logicorba integrálja.

Átadták a Graboplast új gyárát

Átadták Tatabányán a vállalat új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárát.

Óbudán épül az MVM új irodaháza

Közel 11 milliárd forintba fog kerülni az állam energiacége, az MVM Csoport új budapesti, 21 ezer m2-es székháza, amely Óbuda-Békásmegyeren, a Szentendrei úton épül fel.

Ők nyerték Az Év Irodája versenyt!

A VI. iroda.hu Díjátadó Gálán kihirdették Az Év Irodája verseny győzteseit. Az Év Irodája: Profession.hu, Az Év Irodája Nagyvállalat kategória: GE Global Operations, GE Healthcare, Az Év Design Irodája: DekoRatio Branding & Design Studio, Az Év Irodája Különdíj: Waberer’s vezérigazgatói irodák, Az Év Irodaháza Bérlői Díj: Váci Corner Offices, Az Év Új Ingatlanfejlesztése: Váci Greens ’C’ épület, Az Év Tervezett Projektje: CEU Campus Redevolopment Project 1. fázis, Az Év Legzöldebb Projektje: Hun-Office Irodaház Debrecen, Az Év Üzemeltető Cége: Future FM cégcsoport, Az Év Property Management Cége Különdíj: CBRE és az Az Év Ingatlanpiaci Személyisége: Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

MÁRCIUS

Luxus lakópark épül Budapest szívében

A Gozsdu Udvar és a Marina Part kivitelezője, a Triholding a Király utcában kezdi meg egy új lakóingatlan fejlesztését. A K40 névre keresztelt 105 lakásos projekt tervezett átadása 2017 végére várható.

2019-re készül el az új Puskás Ferenc Stadion

Nyolc hónapig tartanak a Puskás Ferenc Stadion bontási munkálatai. Az új aréna átadása 2019-ben várható, amely futballmeccsen 63 ezer, míg koncerten 70 ezer ember befogadására lesz alkalmas, emellett konferenciaközpontként és multifunkciós rendezvényközpontként is üzemel majd.

Átadták a Váci Greens újabb irodaházát

Átadták a Váci Greens irodapark legújabb “B” épületét, amely 24.500 m2-nyi irodaterületet kínál 6 szinten. Az új épületet már 60%-ban előszerződéssel bérbe vette a GE.

Szerveződhetnek az otthonteremtési közösségek

Az Országgyűlés lehetővé tette nemzeti otthonteremtési közösségek (nok) létrehozását: a tagok kötelezettséget vállalnak egy meghatározott összeg befizetésére, előre meghatározott ütemben. Az új lakás vásárlásához a megtakarításon felül még hiányzó összeget a közösség kamatmentesen megelőlegezi azoknak a tagoknak, akiket sorsolással választanak ki a több mint 10 éves futamidő alatt.

A Mercedes újabb üzemet épít Kecskeméten

A Mercedes-Benz 250 millió eurós beruházással új karosszériaüzemet épít kecskeméti gyárában. Ezzel a vállalat eddigi beruházásai a telephelyen több mint 1,3 milliárd euróra nőnek.

Újabb szállodát adtak át az Andrássy úton

Átadták az elmúlt évek egyik legnagyobb hotelberuházása keretében épített Hotel Moments-et az Andrássy út 8. szám alatt. A műemlék épületben található négycsillagos hotel 99 szobával rendelkezik.

Ikonikus irodaházak épülnek a Váci úton

Az Árpád-híd pesti szomszédságában mintegy 3 hektáros területen 136 ezer m2-es irodaparkot és szolgáltató egységeket épít a HB Reavis. 2018-ra átadásra kerülhetnek az első „fecskék”, a projekt részeként unikális magasházak is épülhetnek.

Eladták a Váci Corner Offices irodaházat

A HB Reavis Csoport és a Zeus Capital Management sikeresen lezárta a 21 ezer m2-es Váci Corner Offices adásvételét.

ÁPRILIS

A Prologis logisztikai központot épít Budapesten

A Prologis megkezdte egy 21 ezer m2-es spekulatív ingatlan fejlesztését a Prologis Park Budapest-Sziget területén. Ez lesz az első spekulatív ipari épület a magyar piacon 2008 óta, amely 2016 harmadik negyedévében kerül átadásra.

Egyesülni fog az IMMOFINANZ és a CA IMMO

Az IMMOFINANZ AG 25.690.163 darab CA IMMO törzsrészvényt vásárol a ciprusi O1 Group Limited és Terim Limited cégektől. Ez az akvizíció egy olyan hosszú távú üzleti folyamat első lépése, amelynek során az IMMOFINANZ és a CA IMMO egyesülni fog.

Megkezdődött a Magyar Telekom székházának építése

A WING beruházásában megkezdődött a Magyar Telekom Csoport új, 57.000 négyzetméter alapterületű székházának építése. Az épületet 2018 második félévében adják át.

MÁJUS

Ezerötszáz új lakást épít a Futureal Budapesten

Nettó 100 millió eurós beruházással nyolc fővárosi helyszínen összesen 1500 új lakást épít a Cordia Magyarország Zrt., amelyek átadását 2017 végén és 2018-ban tervezik.

A Wing egy hatalmas innovációs központot épít Budán

A Wing beruházásában valósul meg a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park a Rákóczi híd budai hídfőjétől északra. A beruházás első ütemeként, az északi telekrészen jön létre egy új high-tech, hat emeletes kutatás-fejlesztési központ és irodaház. Az építkezés 2017 végén fejeződik be.

Eladták a Zala Park bevásárlóközpontot

Közel hárommilliárd forintos vételárral a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapja vásárolta meg a zalaegerszegi, 14 ezer m2-es Zala Park bevásárlóközpontot.

Újabb fejlesztés az Airport City Logisztikai Parkban

Megkezdődött a CPI Hungary 7000 négyzetméteres legújabb fejlesztése az Airport City Logisztikai Parkban. A negyedik fázis 2016 végén kerül átadásra.

Megnyílt a világ egyik legnagyobb H&M üzlete Budapesten

Megnyílt a H&M legújabb és legnagyobb magyarországi üzlete a Váci utca elején, a Váci1-ben. A műemlékvédelem alatt álló épület az UNESCO Világörökség része.

A WING eladta a V17 irodaházat. Nyártól az E.ON hazai székháza lesz

A Diófa Alapkezelő portfóliójába tartozó Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap megvásárolja a Wingtől a fejlesztés befejezésekor a 12.700 m2-es V17 irodaházat. Az irodaház 80%-át az E.ON Magyarország Zrt. bérli 2016 augusztusától.

Bővül a Goodman logisztikai központja

22 ezer négyzetméterrel bővíti a Gyál Logisztikai Központot a Goodman, amely az épület egy részére előbérleti megállapodást kötött.

Épül az új Ikea áruház Soroksáron

Bővíti magyarországi hálózatát a svéd IKEA, a harmadik áruház alapkövét Soroksáron helyezték el. Az áruház 2017 első felében fog megnyílni.

JÚNIUS

White House néven új irodaház épül

A Váci úton GTC White House néven egy 22 ezer m2-es irodaház építését kezdik meg a nyáron, a bérlők 2017 végén foglalhatják el az új irodákat. A csaknem százéves Felvonógyár loftos épületét egyesítik egy ultramodern irodaházzal.

Eladták az Eiffel Tér irodaházat. Visszatértek a németek

A német KGAL GmbH & Co. KG („KGAL”) alapkezelő vette meg az Eiffel Tér irodaházat Budapesten. Ez a tranzakció az idei év legnagyobb magyarországi irodapiaci befektetése.

A Posta Palotát is megvették a Széll Kálmán téren

A Magyar Nemzeti Bank által létrehozott alapítványok négy ingatlant vettek 25,2 milliárd forintért. A Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. adásvételi szerződést kötött a WING Zrt.-vel a Millenáris Irodaház Classic és Millenáris Irodaház Avantgarde, valamint a Buda Palota megvásárlására. Illetve megvették a Debreceni Innovációs Tudásparkban működő háromszintes irodakomplexumot is.

Logisztikai központot vásárolt az OTP Ingatlanalap

Két hónapon belül két logisztikai ingatlannal bővült az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfóliója: a 30 ezer m2-es győri raktárbázis után egy 35 ezer m2-es gyáli ingatlant vásárolt az alap.

Wáberer irodaházat épít a XII. kerületben

Wáberer György közreműködésével épülhet meg a XII. kerületben, az Alkotás utca és a Csörsz utca kereszteződésében egy irodaház-együttes.

Megvették a Park Center hálózatot

A Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap ingatlan vételi szerződést írt alá 10 strip mall típusú kiskereskedelmi központ megszerzésére.

Szegeden új fejlesztőközpontot épít a Futureal

Az SZGD Kft. a Futurealt kérte fel az SZGD Innovation Incubator irodaház fejlesztésének projekt management feladatainak ellátására. A 18 ezer m2-es irodaház-együttes a szegedi Tisza-parton, a Szegedi Tudományi Egyetem legtöbb karától elérhető távolságra, 3 ütemben épü

SOCIAL BOX