Eladták a Talentis Business Parkot. De ki vette meg?

Februárban vette át ő és felesége a Talentis Group Zrt.-t, ezzel a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. is a Mészáros-csoportba került. A Talentis korábban Kenyeres Sándor, a Mammut bevásárlóközpontot fejlesztő üzletember érdekkörébe tartozott, aki sokmilliárdos ingatlanfejlesztési projekteket tervezett a térségben, de ezeknek csak kisebb része valósult meg az elmúlt években. Most az […]

Februárban vette át ő és felesége a Talentis Group Zrt.-t, ezzel a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság utódja, az Agrosystem Mezőgazdasági Zrt. is a Mészáros-csoportba került. A Talentis korábban Kenyeres Sándor, a Mammut bevásárlóközpontot fejlesztő üzletember érdekkörébe tartozott, aki sokmilliárdos ingatlanfejlesztési projekteket tervezett a térségben, de ezeknek csak kisebb része valósult meg az elmúlt években. Most az egykori Talentis-csoport egy másik darabja, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. is Mészáros-érdekeltségbe került.

Nem egyenesen Kenyerestől vásárolt a Talentis Group, a TBP tulajdonosa ugyanis néhány hónapja a Soldus Development Ingatlanfejlesztő Kft. lett. Június végén a TBP tulajdonosaként a Talentis Group Zrt.-t jegyezték be, azaz a Mészáros-céghalmazba került. A TBP vezérigazgatója Csík Zoltán – aki egyben a Talentis Group igazgatósági tagja –, azt mondta a Világgazdaságnak, hogy fejlesztésben nem gondolkodik a tulajdonos a TBP kapcsán, sőt az ingatlan jelenleg kicsit túlméretezett Herceghalom igényeihez mérten. Elmondása szerint a cég vagyona valójában egy irodaház, amely az M1 autópálya mellett található, a herceghalmi TESCO logisztikai központja mögött, ennek működtetése a cég feladata.

SOCIAL BOX