Pénzt és időt akar spórolni? Akkor béreljen vagy vegyen olcsón irodabútort!

Alkalmazkodni, de gyorsan! A Blue Business Interior Magyarországon forradalmian új utakra lépett, hiszen a piacvezető irodabútoros és térszervező cég, amely a Steelcase kizárólagos hazai forgalmazója, immár használt irodabútor értékesítéssel és bérbeadással is foglalkozik. A 21. században ugyanis annyira felgyorsult a világ, hogy egy-egy cégnek szinte naponta alkalmazkodnia kell a változásokhoz, így ma már a munkaszervezet […]

Alkalmazkodni, de gyorsan!

A Blue Business Interior Magyarországon forradalmian új utakra lépett, hiszen a piacvezető irodabútoros és térszervező cég, amely a Steelcase kizárólagos hazai forgalmazója, immár használt irodabútor értékesítéssel és bérbeadással is foglalkozik. A 21. században ugyanis annyira felgyorsult a világ, hogy egy-egy cégnek szinte naponta alkalmazkodnia kell a változásokhoz, így ma már a munkaszervezet létszáma és a szükséges irodatér nagysága is gyorsan változhat.

Emellett a versenyképes vállalatoknak rugalmasan kell a piaci igényeket kezelni, vagyis előfordulhat, hogy egy új projekt miatt bővítenek, holnap pedig a távmunkában dolgozók miatt kisebb munkahelyet vesznek igénybe. Ezek a rövid, illetve középtávra szóló változások rugalmas megoldásokat követelnek, mind a térszervezés, mind a bútormegoldások vonatkozásában. A CAPEX-ből finanszírozott bútorok és kiegészítők hosszú távú igényekre jelentenek megoldást, aminek a megtérülése is hosszú távra szól.

A Blue Business Interior új üzletága ezeket a gondokat oldja meg villámgyorsan. Az új szolgáltatás egy igazi win-win szituáció a piac valamennyi szereplője számára, hiszen a nagyobb vállalatok az új megrendeléseik során megválhatnak a régi bútoraiktól, míg a kkv-k és az egyéni vállalkozók jutányos áron vagy kedvező bérleti díj fejében hozzájuthatnak a minőségi bútorokhoz. De az irodaház üzemeltetők is üzleti előnyt szerezhetnek azzal, hogy bútorozott irodákat tudnak bérbe adni, valamint azok a vállalatok is jól járnak, akik nem a munkahelyükre költik el a tőkéjüket, hanem magasabb megtérülésű befektetésekbe helyezik.

Használt bútor

„A Blue Business Interior a nagy ügyfeleinek az új bútorvásárlás alkalmával a használt bútoraikat visszaveszi és tovább értékesíti. Ezzel egyrészt környezetet kímélünk, hisz meghosszabbítjuk a termékek életciklusát, másrészt a kkv-k számára megteremtjük azt a lehetőséget, hogy bár használt, de magas minőségű, funkciójában tökéletes,  kisebb esztétikai hibákkal rendelkező bútorokhoz jussanak hozzá jóval a piaci ár alatt. Azaz a célunk egy másodlagos piac megteremtése, mely Kelet-Közép-Európában épp kialakulóban van, és Magyarországon mi vagyunk ennek az úttörői” – mondja Kis Károly, a Blue Business Interior ügyvezető partnere.

A használt irodabútorok között a hazai és a nemzetközi gyártók termékei is megtalálhatók. A használtbútor vásárlás előnyei közé sorolhatjuk a rövid szállítási időt, hiszen akár egy héten belül is a helyszínre érkezhet a megrendelt termék, így nem kell igény szerint legyártani, és több hétig várakozni. Ráadásul az új bútor árának a töredékéért beszerezhetőek ezek a kategóriájukban legjobb márkájú használt bútorok, akár vételre, akár bérlésre.

Bérbútor

De a Blue Business Interior nem csak értékesíti a használt bútorokat, hanem igény szerint bérbe is adja meghatározott időre, így gyakorlatilag pillanatok alatt egy kulcsrakész irodát kap a megrendelő. A szolgáltatás nagy előnye, hogy olyan cégek is minőségi bútorokhoz jutnak, akiknek nincs lehetőségük ilyen fajta beruházásokra, vagy szeretnék ezt az összeget máshol befektetni a cégben, ellenben szükségük van a reprezentáció vagy a mindennapos céges működés érdekében igényes munkahelyre és bútorokra.

A bérelhető irodabútor nagyszerű lehetőség az irodaház üzemeltetőknek is, hiszen befektetés nélkül költséghatékony módon bútorozott irodákat kínálhatnak a bérlőiknek. Ezt a piaci rést kihasználva üzleti előnyt szerezhetnek, így elsőként tudnak gyors és rugalmas megoldást nyújtani az ügyfeleiknek, ami ma ritkán elérhető a piacon. A cégek egyik legnagyobb kihívása olyan munkahelyeket kialakítani, amelyekben a kvalifikált alkalmazottak jól érzik magukat. A legjobb kollégákért hatalmas harc folyik a piacon, emiatt a munkaadói márkaépítés felértékelődik. A bútorbérléssel a kisebb cégek is megtarthatják az értékes munkatársaikat, hiszen költséghatékonyan tudnak világszínvonalú irodát fenntartani.

Gyors és rugalmas megoldások

„Rugalmas, gyors megoldást kínálunk a felmerült igényekre, akár rövid távon is (fél év). A készlet erejéig azonnal elérhetők a bútorok, nincs rendelési idő. Komplett irodatereket tudunk igényre szabottan megtervezni és megvalósítani, miközben funkcionális, jó állapotban lévő bútorokat biztosítunk. Bérbútor szolgáltatásunk igénybevételének hatására javul a bérlő cash-flow-ja, tőkéjét magasabb megtérülésű befektetésekbe helyezheti. Emellett karbantartási szolgáltatást biztosítunk a bérlési időszakban” – teszi hozzá Kis Károly.

Számtalan problémára nyújt megoldást a bútorbérlés, így csupán néhány példát említünk a teljesség igénye nélkül: munkahelyek átmeneti biztosítása a megrendelt bútorok megérkezéséig; alkalmi munkaerő vagy projekt csapatok munkahelyeinek biztosítása; bővülési tervek azonnali megvalósítása; megfelelő megoldás tréningekre, kiállításokra, konferenciákra és szemináriumokra; az irodabútorokban lekötött tőkéjét az adott cég magasabb megtérülésű befektetésekbe helyezheti, illetve nagyobb profitot hozó lehetőségekhez használhatja fel hitelképességét.

 

SOCIAL BOX