Lezárult a gigabiznisz! Egy hatalmas irodaparkot adtak el Budapesten

A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot 175 millió euró értékben. Ez a tranzakció a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése. A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette a száz százalékosan bérbe adott irodaprojektet, […]

A TPG Real Estate tulajdonában lévő TriGranit és a Heitman LLC közösen értékesítették a 70,400 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező, „A” kategóriás, négy épületből álló irodakomplexumot 175 millió euró értékben. Ez a tranzakció a magyar irodapiac mindenkori legnagyobb értékű és méretű irodaépület értékesítése.

A TriGranit 2006 és 2011 között fejlesztette a száz százalékosan bérbe adott irodaprojektet, melyben 2011-ben a Heitman LLC leányvállalata 74 százalékos tulajdonrészt vásárolt. A válság kihívásokkal teli időszakában fejlesztett komplexum már röviddel az átadás után olyan nagy nemzetközi cégek hazai központja lett mint a Vodafone, a Morgan Stanley, az Oracle, a K&H Bank, a Lexmark vagy a Nestlé.

„Ezzel a fejlesztéssel a válság időszakában egy egykori barnamezős terület helyén hoztunk létre egy virágzó új városközpontot és egyedi irodaterületeket. A TriGranit továbbra is óriási lehetőséget lát a budapesti irodapiacban, ezért is dolgozunk következő magyarországi fejlesztésünkön, a Millennium Gardens projekten, amely a Dunaparton a MÜPA, a Nemzeti Színház és a leendő Kongresszusi Központ közvetlen közelében helyezkedik majd el. Az irodaépület 35.000 négyzetméter bérbeadható területtel és több mint 600 parkolóval fog a bérlők rendelkezésére állni” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.  

“A Bonarka City Center bevásárlóközpont néhány héttel ezelőtti, és a Millennium Towers irodaházkomplexum mostani eladása jól demonstrálja a TriGranit azon erősségét, hogy egyedi  módon ismeri fel a fejlesztési lehetőségeket, majd fejleszt meg kimagasló minőségű és értékű komplexumokat blue-chip ügyfelek számára” – mondta Michael Abel, a TPG Real Estate ügyvezető igazgatója.

A Millennium Towers-ről

A TriGranit az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű fejlesztést valósított meg a Millennium City Center 3 hektáros területén. A 310 luxus lakásból álló Duna-Pest Rezidenciákat, a világhírű Művészetek Palotáját, négy „A” kategóriás irodaépületet és a K&H Bankszékházat. A Millennium I. II. III. irodatornyok 70.400 bérbeadható területet kínálva az elmúlt 10 évben az egyik legnépszerűbb célponttá váltak külföldi és helyi cégek számára, úgy mint például a Vodafone, Morgan Stanley, Nestlé, JTI Hungary, Lexmark, ProLogis vagy Boehringer. A fejlesztés környezettudatosságát jól mutatja, hogy a K és H tornyok kaptak először Magyarországon arany fokozatú LEED minősítést.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.