A CA Immo kivásárolta az Infoparkban a tulajdonostársát

A CA Immo sikeresen befejezte a tárgyalásokat az Union Investment Real Estate AG-vel a 49 %-os részesedésük megszerzéséről a prágai Danube House, illetve a budapesti Infopark A irodaházakban. Mindkét épület ez idáig a nyílt végű Unilmmo: Europe ingatlan befektetési alaphoz tartozott. A lezárt deal hosszútávon 3 millió Euró értékben javítja a CA Immo nyereségességét. Frank Nickel, […]

A CA Immo sikeresen befejezte a tárgyalásokat az Union Investment Real Estate AG-vel a 49 %-os részesedésük megszerzéséről a prágai Danube House, illetve a budapesti Infopark A irodaházakban. Mindkét épület ez idáig a nyílt végű Unilmmo: Europe ingatlan befektetési alaphoz tartozott. A lezárt deal hosszútávon 3 millió Euró értékben javítja a CA Immo nyereségességét.

Frank Nickel, a CA Immo elnöke: “A kisebbségi részvényesek kivásárlása tovább növeli a hatékonyságunkat és a portfóliónk hosszú távú nyereséget. Ez egy újabb lépés abban az irányban, hogy megerősítsük a piaci helyzetünket a legfontosabb piacainkon.“

A tranzakciók által a CA Immo a korábbi 51-ről 100 százalékra növeli a részesedését a két épületben. Ráadásul a pénzügyi kimutatások is egyszerűsödnek, mivel eddig az ingatlanok a cég mérlegében saját tőkeként voltak kimutatva. A tranzakció eredményeként a befektetési célú ingatlanok érteke mintegy 80 millió Euró értékben fog szerepelni a mérlegben. Az eszközök teljes körű konszolidálásának köszönhetően a Csoport bérleti díjbevétele 6 millió Euróval növekszik.

Mindkét irodaház – a 21. 400 mm-es Danube House, illetve a 13.700 mm-es Infopark A- szinte 100 százalékos telítettséggel működik. A legutolsó mérleg fordulónapján a portfolió bruttó hozama 7% volt. A portfolió hitel-érték aránya kb. 40 %-ra nő, a kötelezettségek saját tőkéből történő vásárlás révén kerülnek visszafizetésre.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.