Zuglóban vásárolt irodaházat az Appeninn

Újabb nagy kihasználtságú irodaházzal bővítette portfólióját a Appeninn Nyrt., miután egyik leányvállalatán, az Appeninn-Angel Zrt.-n keresztül megvásárolta a Várna utcában található 3241 négyzetméteres B kategóriás irodaházat tulajdonló projektcéget, a Várna 12 Holding Zrt.-t. A 95 százalékos kihasználtságú ingatlan (projektcég) vételára 440 millió forint, melynek 160 millió forintos önrészét az Appeninn sajátrészvényekkel fizeti ki, míg a […]

Újabb nagy kihasználtságú irodaházzal bővítette portfólióját a Appeninn Nyrt., miután egyik leányvállalatán, az Appeninn-Angel Zrt.-n keresztül megvásárolta a Várna utcában található 3241 négyzetméteres B kategóriás irodaházat tulajdonló projektcéget, a Várna 12 Holding Zrt.-t.

A 95 százalékos kihasználtságú ingatlan (projektcég) vételára 440 millió forint, melynek 160 millió forintos önrészét az Appeninn sajátrészvényekkel fizeti ki, míg a vételár fennmaradó részére az OTP Bank biztosít 12 éves futamidejű, forintalapú BUBOR +2,5 százalékos kamatozású hitelt. A befektetés ezzel az Appeninn számára 10 százalékos hozamot biztosít.

Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója az akvizíció kapcsán elmondta, hogy a társaság az idei évben a korábbiakhoz képest gyorsítani kívánja ingatlanportfoliójának bővítését, így jelenleg is több potenciális ingatlannal kapcsolatban folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

A vállalat további célja, hogy amennyiben a tavaly már módosított Szabályozott Ingatlanbefektetési Társaságokról (SZIT) szóló jogszabály néhány további, elsősorban technikai kérdésben módosul, az Appeninn SZIT-ként folytassa működését a Budapesti Értéktőzsdén. A társaság véleménye szerint ugyanis a cég részvényesei szempontjából ez kedvezőbb működési forma. 

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX