Pazar felhőkarcolót építenek a Riviéra közelében

Daniel Libeskind tervei alapján egy 150 méteres felhőkarcoló épül Dél-Franciaországban, Toulouse üzleti negyedének szívében, amely egy vegyes funkciójú kereskedelmi központ lesz a pályaudvar mellett. Az Okszitán Torony névre hallgató 150 méter magas épület a város üzleti szektora mentén fog magasodni. A 40 emeletes ingatlanban egy 120 szobás hotel, egy panoráma-étterem, 11 ezer m2-nyi területen irodák, […]

Daniel Libeskind tervei alapján egy 150 méteres felhőkarcoló épül Dél-Franciaországban, Toulouse üzleti negyedének szívében, amely egy vegyes funkciójú kereskedelmi központ lesz a pályaudvar mellett. Az Okszitán Torony névre hallgató 150 méter magas épület a város üzleti szektora mentén fog magasodni.

A 40 emeletes ingatlanban egy 120 szobás hotel, egy panoráma-étterem, 11 ezer m2-nyi területen irodák, illetve üzletek lesznek majd, valamint a vasúttársaság helyi központja is ide települ. A felhőkarcoló neve utal a régióra, hiszen az okszitán vagy provanszál nyelvet egész Dél-Franciaországban beszélték évszázadokon át, illetve még most is él a nyelv egyes körzetekben, amely a középkorban a nagybetűs kultúra igazi zászlóvivője volt.

A csodálatos zöld teraszok az év minden időszakában különleges színvilágot jelenítenek meg, függően az egyes évszakok sajátosságaitól. A homlokzati üvegezés finom ezüstös világa reflektál a város rózsaszín tónusaira, illetve ez a típusú anyag a nappali fény változásaira reagálva változó színben tünteti fel az épületet. A torony egy olyan unikális ingatlan lesz a sűrű városi szövetben, amely nem csak egy desztináció, hanem egy új közösségi tér is – mondta Daniel Libeskind.

A tervezett torony az egykori postai válogató központ helyén épül a városközponttól keletre, és egészen egyedi panorámát kínál a Pireneusok felé. A fél millió lakossal rendelkező város ezzel a fejlesztéssel is közelebb kerül ahhoz a céljához, hogy a régió új üzleti központjává váljon. Az Okszitán Torony egyszerre lesz egy ikonikus épület Toulouse-ban és egy stratégiai gazdasági generátor a városnegyed számára. A várható átadás 2022.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX