Gőzerővel épül a Mill Park irodaház a Soroksárin. Körülnéztünk az építkezésen

A Skanska legújabb budapesti irodaház-fejlesztése a Mill Park, amely a Soroksári úton épül két fázisban. Az összesen 36 ezer m2-nyi irodateret kínáló komplexum első részét 2018 második negyedévében adják át, míg a második fázis átadására három hónappal később kerül sor. Az első fázist már kibérelte az IT Services, amely itt alakítja ki hazai központját. Miután […]

A Skanska legújabb budapesti irodaház-fejlesztése a Mill Park, amely a Soroksári úton épül két fázisban. Az összesen 36 ezer m2-nyi irodateret kínáló komplexum első részét 2018 második negyedévében adják át, míg a második fázis átadására három hónappal később kerül sor. Az első fázist már kibérelte az IT Services, amely itt alakítja ki hazai központját.

Miután a Skanska szakemberei beszámoltak a munkavédelmi tevékenységükről, körbejártuk az építkezést. A beruházás gőzerővel halad, hiszen már a harmadik föld feletti szintet kivitelezik. Egyébként is bárhol járunk a városban, mindenhol beruházások zajlanak, a nagy fejlesztők szinte hónapok alatt építik fel az irodaházakat, ez is jól jelzi, hogy a magyar kereskedelmi ingatlanpiac a nemzetközi tendenciáknak megfelelően dübörög. Ráadásul ez most nem csupán kincstári optimizmus, hanem maga a valóság.

A Soroksári út szinte már-már egy önálló alpiaccá is kinőheti magát, akkora volumenben áll rendelkezésre az irodaállomány. A közeli Millennium City Center negyedben épül a TriGranit 37 ezer m2-es Millennium Gardens irodaháza, mellette hamarosan elkezdődhet a nagy budapesti konferenciaközpont beruházása, és akkor máris visszajutunk a Soroksári túloldalára, ahol a szóban forgó Mill Park készül.

A Skanska szakemberei jó néhány építőipari innovatív megoldást mutattak be, miközben a munkások védelmét professzionális intézkedéssel biztosítják. A hatalmas belső területen alakítják ki a parkot számos well-being lehetőséggel, kinti fitneszeszközökkel, külső tárgyalókkal, vagyis kvázi az irodaház zöld tüdeje lesz, ahol a bérlő cégek dolgozói feltöltődhetnek, lazíthatnak.

Nem véletlen a Mill Park megnevezés, hiszen ez a városrész Budapest történelmi malomipari központja volt a régi időkben, az irodaház helyén állt anno a Király Malom. A szomszédos malomépület szintén irodaházként funkcionál, jó kis loftos tereket biztosítva a bérlők részére. A Haller-Soroksári sarkán pedig az Immofinanz 32 ezer m2-es Haller Gardens komplexuma található.

Ferencváros malmai egyébként a kiegyezést megelőző években épültek. Az első fecske a Concordia volt a Soroksári úton, amely egészen a II. világháborúig üzemelt. A Gizella Malom 1880-tól egészen 1966-ig működött. A Gizellát a Király Malom építése követte, amelynek helyén most a Mill Park található, majd a Hungária malom is „munkába” állt.

A Skanska jól láthatóan nagy potenciált lát a budapesti piacon, ezért úgy tűnik, hogy a közeljövőben újabb irodaházak fejlesztése várható a magyar fővárosban.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

SOCIAL BOX