Nyolcadik alkalommal indul útjára Az Év Irodája verseny. Célkeresztben az ember és az ingatlan

A sajtóreggeli keretében a résztvevők egy interaktív és exkluzív belsőépítészeti túrán vehettek részt az Eiffel Tér irodaházban, ahol megismerkedhettek a Dealogic munkahelyével. Kalmár Zoltán, a verseny alapítója és az ingatlan.com Zrt. értékesítési vezetője; Czirják Nikolett, a Dealogic Hungary Kft. iroda- és üzemeltetési vezetője; Dr. Németh Edit, Az Év Irodája kategória felelős zsűritagja, az ELTE Gazdálkodástudományi […]

A sajtóreggeli keretében a résztvevők egy interaktív és exkluzív belsőépítészeti túrán vehettek részt az Eiffel Tér irodaházban, ahol megismerkedhettek a Dealogic munkahelyével. Kalmár Zoltán, a verseny alapítója és az ingatlan.com Zrt. értékesítési vezetője; Czirják Nikolett, a Dealogic Hungary Kft. iroda- és üzemeltetési vezetője; Dr. Németh Edit, Az Év Irodája kategória felelős zsűritagja, az ELTE Gazdálkodástudományi Intézet, Menedzsment és Üzleti Jog Tanszékének egyetemi adjunktusa; valamint Szőke Gábor Miklós szobrászművész, Az Év Design Irodája kategória legutóbbi győztese, a Gabor Miklos Szoke Studio vezetője beszélgettek a magyar irodakultúráról, a munkaadói márkaépítésről, a belsőépítészeti kialakítás kulisszatitkairól, és a verseny jelentőségéről.

A résztvevők szerint egyrészt a munkakultúrát nálunk is a nemzetközi trendek határozzák meg, ugyanazt a magas színvonalat képesek vagyunk megjeleníteni, miközben nagyon sok, izgalmas projekttel is találkozhatunk, amelyek személyessé, egyedivé teszik az irodákat. Másrészt az itt tevékenykedő cégek azért is hoznak létre igényes munkahelyeket, hogy itthon tartsák a kvalifikált szakembereket. 

A közösségi terek szerepe markánsan megnövekedett az elmúlt években, minden helyiségnek, térnek megvan a maga funkciója, vagyis a kellemes atmoszféra, egyedi dizájn mellett a funkcionalitás is fontos tényezővé lépett elő. Eközben folyamatosan változnak a prioritások, hiszen a munkaerőpiacra érkező új generációk igényeit meg kell jeleníteni az irodákban. A minőségi munkakörnyezet olyan hozzáadott érték, amely a tehetséges munkaerő toborzása során nagy jelentőségre tesz szert.

Az iroda.hu szeptemberi kutatása szerint, amelyben több mint 500 munkavállaló vett részt,  a dolgozók számára fontos a munkahely megközelíthetősége, a közösségi terek és programok, valamint az egészséges környezet. A válaszadók felének az irodadizájn mellett a funkcionalitás, vagyis a kényelmes bútorzat is fontos. Nem meglepő tehát, hogy az irodában dolgozók 80 százaléka az ergonomikus irodaszéket értékeli a legtöbbre a bútorok közül. A 30 évnél fiatalabb munkavállalók elkötelezettségét leginkább közösségi programokkal lehet növelni a munkahelyük iránt, míg a 30 évnél idősebbeket pedig egészségügyi szolgáltatások biztosításával tudják motiválni a munkáltatók.

A hazai ingatlanpiac egyik legjelentősebb rendezvénye 2010-ben indult hódító útjára, évről évre egyre többen indulnak, tavaly pedig a nevezések száma minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen 136 pályázat érkezett a versenyre. A Várkert Bazárban megrendezett, tavalyi Díjátadó Gálán már több mint 430 ingatlanpiaci szakember vett részt. Idén a pályázók tizenkét kategóriában indulhatnak, amelyek között új kategória Az Év Közösségi Tere, Az Év Asset Management Cége, Az Év Belsőépítész Cége és Az Év Tanácsadó Cége, így új célcsoportok és piaci szereplők is bekapcsolódhatnak a versenybe.

„Az idei versenyünk fő témája az ember és az ingatlan kapcsolata, amelyet számos aspektusból lehet vizsgálni. Mi arra vagyunk kíváncsiak, hogy a pályázók hogyan töltik meg élettel azt a teret, amelyben a mindennapjaikat eltöltik. Ma már a minőségi környezet alapvető tényezővé nőtte ki magát, legyen az egy irodaház, egy lakópark vagy éppen egy szolgáltató központ. Az irodák ma már nem csak a napi nyolcórás munkát jelentik, hanem valóban a második otthon szerepét is betöltik, ahol az alkalmazottak a munkaidőn kívül is szívesen töltik az idejüket. De nem csak az irodák esetében fontos a környezet, hanem egy bankfiók, egy logisztikai központ vagy egy üzlethelyiség tekintetében is lényeges, hogy az a bizonyos tér hogyan képes kommunikálni az emberrel, aki belép oda munkavégzés, vásárlás vagy éppen szolgáltatás igénybevétele céljából” – tette hozzá Kalmár Zoltán.

A verseny kategóriái 2017-ben a következők:

Az Év Irodája

Az Év Irodaháza Bérlői díj

Az Év Közösségi Tere (ÚJ)

Az Év Új Ingatlanfejlesztése

Az Év Legzöldebb Projektje

Az Év Tervezett Projektje

Az Év Facility Management Cége

Az Év Property Management Cége

Az Év Asset Management Cége (ÚJ)

Az Év Belsőépítész Cége (ÚJ)

Az Év Tanácsadó Cége (ÚJ)

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége

A hagyományokhoz hűen Az Év Irodája verseny összes kategóriájában több lépcsőben bírálják el a versenyzőket. A nevezési időszak után a nyilvános pályázatok közönségszavazására kerül sor. Ezután egy független, a kategóriáknak megfelelő szakemberekből álló zsűri értékeli a beérkezett pályázatokat. A végső sorrend a nevezőktől bekért további pályázati anyagok és a személyes bejárások után alakul ki. Az idei zsűri tagjait hamarosan közzéteszik a www.azevirodaja.hu oldalon.

Kövesse Ön is a verseny alakulását a közösségi felületeinken és nevezze akár a saját munkahelyét is, hogy Önök legyenek Az Év Irodája.

www.azevirodaja.hu Facebook Instagram Linkedin Youtube

SOCIAL BOX