BREEAM Communities International minősítésre regisztrálták a HB Reavis projektjeit

A BREEAM Communities minősítési rendszer a brit Building Research Establishment kezdeményezése, amely a nagyméretű fejlesztések fenntarthatóságát méri és minősíti. Míg a szokásos BREEAM minősítési rendszer egyetlen épületet értékel, a közösségi alapú BREEAM Communities nagyobb léptékű beruházásokra összpontosít, és azok átfogó környezeti hatását vizsgálja.  Felméri az egyes projektek társadalmi és gazdasági jóllétre, természeti erőforrásokra, energiafelhasználásra, infrastruktúrára, […]

A BREEAM Communities minősítési rendszer a brit Building Research Establishment kezdeményezése, amely a nagyméretű fejlesztések fenntarthatóságát méri és minősíti. Míg a szokásos BREEAM minősítési rendszer egyetlen épületet értékel, a közösségi alapú BREEAM Communities nagyobb léptékű beruházásokra összpontosít, és azok átfogó környezeti hatását vizsgálja.  Felméri az egyes projektek társadalmi és gazdasági jóllétre, természeti erőforrásokra, energiafelhasználásra, infrastruktúrára, lakhatásra és gazdasági létesítményekre gyakorolt hatását, miközben egy keretrendszert is biztosít a tervezéshez. A minősítési rendszer nemzetközi változatát 2017-ben vezették be.

8 fejlesztés 230 000 négyzetméteren

A cél, hogy a teljes Nove Nivy kerület megszerezze a BREEAM Communities nemzetközi minősítést, magába foglalva a jövőben épülő Twin City Tower-t, a nemzetközi Stanica Nivy buszpályaudvart és bevásárlóközpontot, új irodafejlesztéseket, közcélú infrastruktúrát, közlekedési hálózatot és új zöldterületeket. A 230 000 m2-en elterülő Nove Nivy kerületben összesen nyolc fejlesztés valósul majd meg, és a jelenleg elhagyott területek újjászületését követően a szlovák főváros új, pezsgő üzleti és közösségi központjává válik.

Grillezés és meeting a tetőteraszon

A HB Reavis nemrég kezdte meg a kerület legújabb fejlesztésének, a 133 000 m2-es Stanica Nivy építési munkálatait, amely egy regionálisan is jelentős bevásárlóközpontot, A kategóriás irodákat, újjáépített buszpályaudvart és modern piacot is felölel. A fejlesztés részeként két futballpálya méretű városi tetőkertet is létrehoznak, ami nemcsak a város zöldterületet arányát növeli, de egyedülálló üzleti és szabadidős találkozópontként is szolgál majd. Az itt lakó, dolgozó, vagy épp ide látogató emberek finomat ebédelhetnek barátaik vagy munkatársaik társaságában, üzleti megbeszélést tarthatnak a fűben ülve, vagy akár sportolhatnak is az ebédszünetben. A piacon megvásárolt friss élelmiszereket a tetőkertben elhelyezett grillezőkön akár meg is lehet majd sütni. Sőt, a környékbeli iskolák akár osztályteremként is használhatják a tereket.

A londoni Benoy és a helyi Siebert+Talas építészirodák által tervezett projekt a város új központja lesz: a trendi üzleteket, az egyedülálló szolgáltatásokat és a széles gasztronómiai kínálatot könnyen elérik az emberek a tömegközlekedés és kerékpárutak fejlesztése miatt. 

SOCIAL BOX