Extrém villairoda a vietnami Saigonból

A vegyes funkciójú kortárs villaépület a modernista és az indokínai stílus keveréke, ahol az előregyártott acélstruktúrát vegyítették a fenntartható anyagokkal Saigon vagy hivatalos nevén Ho Si Minh-város Thao Dien negyedében. Már az ingatlan neve is – magyarul derűs – azt sugallja, hogy egy nyitott és hangulatos helyet akartak létrehozni, amely lakásként és irodaként egyaránt funkcionálhat. […]

A vegyes funkciójú kortárs villaépület a modernista és az indokínai stílus keveréke, ahol az előregyártott acélstruktúrát vegyítették a fenntartható anyagokkal Saigon vagy hivatalos nevén Ho Si Minh-város Thao Dien negyedében. Már az ingatlan neve is – magyarul derűs – azt sugallja, hogy egy nyitott és hangulatos helyet akartak létrehozni, amely lakásként és irodaként egyaránt funkcionálhat.

Az épület meghatározó eleme a flexibilis acélkeret, amely egy háromdimenziós puzzle-t alkot, így a belső terek a bérlők változó igényeinek megfelelően alakíthatók. A házban egy kétszintes részt is létrehoztak, így a fénnyel teli épület változatos használatot tesz lehetővé, miközben a félemelet önálló blokként is üzemel.

A könnyű, csúsztatható és összecsukható panel homlokzatelemekkel a felhasználók szabályozhatják a fényt, az árnyékolást és a levegőt, így a belső és külső közötti határok szinte teljesen eltűnnek. A környező trópusi kert a természet nagybetűs követeként biztosítja a nyugalmat és a pihenést, a tetőterasz pedig kilátást nyújt a környékre, miközben relaxációs helyszínként is működik.

A sok éves utazgatás során összegyűjtött indokínai enteriőr- és díszítőelemek fontos szerepet játszanak a tér egyedülálló légkörének megteremtésében. A Modul K egyesítette az indokínai hagyományok által ihletett saját bútorötleteit a digitálisan tervezett és helyben előállított futurisztikus belsőépítészeti elemekkel és lámpákkal.

SOCIAL BOX