Az Appeninn új részvényekkel fizet az Ü48 Irodaházért

Az Üllői út 48. szám alatti, az FHB Bank székházául szolgáló irodaháznak a Jones Lang LaSalle értékbecslésén alapuló, illetve a felek által meghatározott 4,6 milliárd forintos értékét a 2018. január 10-i, 710 forintos záró árfolyamon, új részvények zárt körű forgalomba hozatalával egyenlíti ki az Appeninn. A tőkeemelés, illetve az ingatlan apportja a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását […]

Az Üllői út 48. szám alatti, az FHB Bank székházául szolgáló irodaháznak a Jones Lang LaSalle értékbecslésén alapuló, illetve a felek által meghatározott 4,6 milliárd forintos értékét a 2018. január 10-i, 710 forintos záró árfolyamon, új részvények zárt körű forgalomba hozatalával egyenlíti ki az Appeninn.

A tőkeemelés, illetve az ingatlan apportja a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően vált lehetségessé. Az Appeninn az apportként tulajdonába kerülő irodaház ellenértékét 6 478 847 darab 100 forint névértékű A sorozatú részvény zárt körű kibocsátásával egyenlíti ki. Ennek lejegyzésére a Konzum II. Ingatlanbefektetési Alap jogosult, amely ezzel 13,67 százalékos részesedést szerez majd a tőzsdei társaságban, miközben az Appeninn tőkeszerkezete erősödik, ingatlanvagyona növekszik.

Az Appeninn Holding a nettó 8145 négyzetméteres Ü48 Irodaházat bérbeadással hasznosítja, a befektetés megtérülését az FHB Bankkal és a Takarékinfo Zrt.-vel meglévő hosszú távú bérleti szerződések garantálják számára. A bérbeadásból az Appeninn – a bérlők által fizetett üzemeltetési költségek és a biztosítási díjak nélkül számítva – évente közel 1,3 millió euró nettó bevételre számít.

SOCIAL BOX