Streamnet – a világszínvonalú technológiát hozza el az irodákba, tárgyalókba

– Szinte napról napra fejlődik a technológia, amely jelentős hatást gyakorol a vállalatok életére, az irodákban új megoldások jelennek meg. Melyek most a legújabb trendek a technológiában? – A technológia fejlődésének egyik legfontosabb következménye, hogy a vállalatok életében rengeteg digitális, vizuális információ jelent meg, a ma irodájának egyik alapvető funkciója, hogy a munkatársak képesek legyen ezeket […]

– Szinte napról napra fejlődik a technológia, amely jelentős hatást gyakorol a vállalatok életére, az irodákban új megoldások jelennek meg. Melyek most a legújabb trendek a technológiában?

– A technológia fejlődésének egyik legfontosabb következménye, hogy a vállalatok életében rengeteg digitális, vizuális információ jelent meg, a ma irodájának egyik alapvető funkciója, hogy a munkatársak képesek legyen ezeket az információkat egyszerűen megosztani egymással, akár egy fizikai térben, akár térben különböző helyen. Ennek fontos feltétele, hogy a tárgyalókban, közösségi terekben megjelentek az audiovizuális rendszerek.

A mai megbeszélések jellemzője, hogy a felhasználók notebook-kal, tablettel, okostelefonnal érkeznek a megbeszélésekre, amelyek folyamán mindenkinek képesnek kell lenni egyszerűen megosztani, alakítani a saját digitális információját. A hangsúly az egyszerűn van, a felhasználóknak olyan megoldásokra van szüksége, ami hatékonyan használható, megbízhatóan működik. Olyan megoldások születnek, ahol intelligens tárgyalótermi rendszerek felhasználóbarát módon segítik a rendszerek használatát.

– A nagy nemzetközi cégek számos irodát működtetnek szerte a nagyvilágban, ahol a dolgozók a technológiai megoldásoknak köszönhetően úgy is együtt dolgozhatnak, hogy nem egy országban élnek. Videokonferenciák és egyéb megoldások segítik elő, hogy a virtuális térben mégis együtt lehessenek azok is, akik fizikailag nincsenek egy térben. De a gyakorlatban ez hogyan működik?

– Izgalmas trend, hogy a kollaboráció legalapvetőbb eszköze a videokonferencia demokratizálódott, a vezetői tárgyalók világából beköltözött a felhasználók számítógépére is, ugyanakkor ebből kifolyólag ma már a legkisebb tárgyalóban is elengedhetetlen a videó képesség. A mai tárgyaló megoldások figyelembe veszik, hogy a felhasználók saját, desztop videokonferencia megoldásukkal tudjanak csatlakozni. A mi megoldásaink biztosítják az audiovizuális tartalom megosztásának, fogyasztásának lehetőségét számos opcióval kiegészítve.

– A kollaboráció szerepének felértékelődésével együtt előtérbe kerültek a közösségi terek, ahol sor kerül a közös ötletelésre, ahol informális tárgyalásokon újabb és újabb terveket találnak ki. Hogyan tudja támogatni a technológia ezeket a közösségi tereket, hogy valóban hatékonyan működjenek?

– A közösségi terek használhatóságának egyik feltétele a megfelelő belsőépítészeti megoldás, de vannak technológia feltételek is: kijelző – amihez lehetőleg WIFI-n keresztül is hozzá tudnak férni a felhasználók –, videokonferencia végpont vagy legalább egy USB kamera. Itt is rendkívül fontos az egyszerű, magától érthetődő használat. Egyre több belsőépítészeti megoldásba integrálhatók ezek a megoldások, ehhez kapcsolódva díjmentes oktatásokat fogunk szervezni a terveink szerint.

– A gyakorlatban a Streamnet szakemberei hogyan kapcsolódnak be egy irodakialakítási folyamatba, hogyan képesek integrálni a saját tudásukat és eszközeiket a dizájn- és fit-out tevékenységbe?

– Ideális esetben szakértőink a kezdettől fogva részt vesznek a folyamatban, tisztázzuk a cég tárgyalási kultúráját, a megbeszélések várható létszámát, javaslatokat teszünk belsőépítészeti megoldásokra, sok esetben mi szállítjuk le az egyedi kialakítású tárgyalóasztalt a beépített technológiával együtt. Az optimális videokonferencia fontos szempontja a megvilágítás, a terem akusztikai jellemzőinek alakítása, a tárgyaló vezérlésének pedig illeszkednie kell a cég működéséhez.

– A technológiai változások hirtelen jelentek meg az irodákban, így eleinte nehézségbe ütközött a különböző műszaki berendezések, eszközök beépítése az irodabútorokba. Ma hogyan illeszkednek a technológiai megoldások az iroda belsőépítészeti megoldásaiba?

– Számunkra alapvető elvárás, hogy a vezetékeket el kell rejteni a bútorzatba, vagy más módon, ugyanakkor ez nem csak esztétikai kérdés, a szabadon tekergő vezetékek sokkal gyorsabban mennek tönkre. Az esztétikus megoldás alapvető feltétele az AV integrátor bevonása a tervezési szakaszba. A Streamnet filozófiájában nagyon fontos szempont a megoldások esztétikai megvalósítása. A tárgyalók a cég arca, fontos, hogy a műszaki és esztétikai színvonal reprezentálja a vállalat értékrendjét.

A Streamnet Az Év Irodája egyik kiemelt támogatója.

SOCIAL BOX