Demján Sándor az ingatlanpiac emblematikus személyisége volt

Takács Ernő példaértékűnek nevezte Demján Sándor szakmai és üzleti karrierjét, hiszen nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa egyik legmeghatározóbb ingatlanfejlesztő vállalatát hozta létre a TriGránittal. Magyar üzletemberként a régió legnagyobb fejlesztő vállalatát építette ki, vezetésével tudta a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő cég külföldön is megvetni a lábát, sőt a régió éllovasa lett. Példaként említette, hogy az üzletember vezetése […]

Takács Ernő példaértékűnek nevezte Demján Sándor szakmai és üzleti karrierjét, hiszen nemcsak Magyarország, hanem Közép-Európa egyik legmeghatározóbb ingatlanfejlesztő vállalatát hozta létre a TriGránittal. Magyar üzletemberként a régió legnagyobb fejlesztő vállalatát építette ki, vezetésével tudta a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő cég külföldön is megvetni a lábát, sőt a régió éllovasa lett.

Példaként említette, hogy az üzletember vezetése alatt a cég, a budapesti WestEnd City Center példájára, hasonló vegyes funkciójú beruházást valósított meg a többi között Zágrábban, Krakkóban, Poznanban. Olyan modellértékű beruházások fűződnek a nevéhez, amelyeket külföldön is tovább tudott vinni.

Az elnök hangsúlyozta, hogy Demján Sándor szakmailag mindig újított, ő teremtette meg a WestEnddel és a Millenniumi Városközponttal a modern vegyes funkciójú városközpont-beépítést. Fejlesztései mindig egész térségek arculatát határozták meg, a WestEnd indította be a többi fejlesztést a környéken, amelyek által a Váci út Budapest legnépszerűbb irodafolyosójává vált. A Soroksári út neki köszönheti új arculatát, az ott álló új építmények, beleértve a Művészetek Palotáját és a Nemzeti Színházat, mind Demján Sándorhoz köthetőek.

Létrehozott egy modern, nagyon jól strukturált ingatlanfejlesztő társaságot, amely lokálisból európai szintű fejlesztővé vált, és ez inspirálóan hatott a jelentős ingatlanfejlesztő cégekre, az IFK magyar tagcégeire is – tette hozzá.

Demján Sándornak emellett a magyar filmipar fellendítésében is meghatározó szerepe volt, a Korda Sándor Filmstúdió létrehozásával világszínvonalú filmes műhely létrejöttét teremtette meg. Társadalmi szerepvállalásával, alapítványaival, jótékonysági tevékenységével példát mutatott minden sikeres üzletember számára – hangsúlyozta az IFK elnöke.

Demján Sándor március 26-án 75. életévében hunyt el. A nagyvállalkozót kedden Budapesten a Fiumei úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 19-es parcellájában helyezték örök nyugalomra.

SOCIAL BOX