Positive Proof – a környezetkímélő irodai szőnyeg

Az Interface “Pozitív Kísérlet” modulszőnyege bizonyítja, hogy az anyag beszerzésével és gyártásával kapcsolatos új megközelítésekkel lehetővé válik olyan termék előállítása, amely képes a globális felmelegedés visszafordítására. „A „Proof Positive“ azért jött létre, hogy ösztönözze az ügyfeleinket, az iparágat és a világot, hogy szélesebb körben gondolkodjanak az éghajlatváltozás új kihívásainak kezeléséről – olyan innovatív megoldások megtalálására […]

Az Interface “Pozitív Kísérlet” modulszőnyege bizonyítja, hogy az anyag beszerzésével és gyártásával kapcsolatos új megközelítésekkel lehetővé válik olyan termék előállítása, amely képes a globális felmelegedés visszafordítására.

„A „Proof Positive“ azért jött létre, hogy ösztönözze az ügyfeleinket, az iparágat és a világot, hogy szélesebb körben gondolkodjanak az éghajlatváltozás új kihívásainak kezeléséről – olyan innovatív megoldások megtalálására serkent, amelyek nemcsak csökkentik, hanem végül visszafordítják a globális felmelegedést”. – mondta Chad Scales, az Interface vezető innovációs, marketing és tervező vezetője. “Az Interface-nél egy olyan nem túl távoli jövőt láthatunk, amelyben az építészek, a tervezők és a vállalkozások együttműködnek az éghajlatváltozással járó terek létrehozásában, olyan anyagok kiválasztásával, amelyek megakadályozzák a globális felmelegedést. Ez a „Proof Positive“ modulszőnyeg fontos lépés a Climate Take Back ™ küldetésben, mivel az éghajlatváltozásra lehetőségként tekintünk, nem problémaként”.

Az Interface kifejezetten növényi eredetű szenet választott ki, és tartós anyaggá alakította át, amely
legalább egy generációig tárolja ezt a szenet. A Proof Positive modulszőnyegben megtalálható anyagok képesek ezeket a szénmolekulákat tárolni. A modulszőnyeg anyagai újrahasznosíthatók, így új szőnyeglapokat hozhatnak létre a termék hasznos élettartama végén. Ha ezt a szenet az Interface újrahasznosítási rendszerében tartja a ReEntry ™ révén, akkor biztosítja, hogy ez a szén zárt rendszerben maradjon, és ne a légkörbe távozzon, ahol negatív hatással lehet az éghajlatra.

A Proof Positive modulszőnyeg negatív szén-dioxid- lábnyomot tartalmaz, amelyet a vállalat közvetlenül a tervezés és a gyártás révén érte el. 1996 óta az Interface lecsökkentette a termékek szén-dioxid-kibocsátását átlagosan 20,0 kilogramm széndioxidra négyzetméterenként, és 2016-ban csaknem 7 kilogramm / négyzetméterre. Az Interface modul szőnyeg bizonyítottan képes a szén-dioxid tárolására, ahelyett, hogy szén-dioxidot bocsátana ki a légkörbe az ilyen termékek előállítása során. Ha ezeknek a termékeknek a gyártása az idő múlásával, mennyiségleg növekszik, akkor megoldást jelenthet a globális felmelegedés hosszú távú visszafordítására.

“Ez a prototípus a hurkolt formatervezési és gyártási folyamatok kialakításának 20 éves munkájára épül” – mondta John Bradford, az Interface vezető tudományos és műszaki igazgatója. “Ezek a rendszerek segítienek a Climate Take Back küldetés sikeres végrehajtásában. Ez egy mérföldkő az Interface életében, mivel arra törekszünk, hogy a szén-dioxid tárolását a gyártott termékekben kifejlesszük, és ügyfeleink számára lehetőséget biztosítsunk olyan anyagok kiválasztására, amelyek képesek a globális felmelegedés visszaszorítására. “

Bedő Zsuzsanna

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

 

 

SOCIAL BOX