Már javában épül a Millennium Gardens irodakomplexum

Ünnepélyes keretek között került sor a Millennium Gardens irodakomplexum alapkőletételére, az építkezés már javában zajlik, és a tervek szerint 2020-ban be is költözhetnek a bérlők a 37 ezer négyzetméteres komplexumba. Az épület illeszkedik majd a Millennium Városközpont szellős, parkosított környezetéhez, és a tervezett Kongresszusi Központ mellett az ezredforduló idején elkezdett új városnegyed befejező fejlesztéseként fog […]

Ünnepélyes keretek között került sor a Millennium Gardens irodakomplexum alapkőletételére, az építkezés már javában zajlik, és a tervek szerint 2020-ban be is költözhetnek a bérlők a 37 ezer négyzetméteres komplexumba. Az épület illeszkedik majd a Millennium Városközpont szellős, parkosított környezetéhez, és a tervezett Kongresszusi Központ mellett az ezredforduló idején elkezdett új városnegyed befejező fejlesztéseként fog bevonulni a budapesti várostörténetbe.

Az eseményen Bácskai János, Ferencváros polgármestere elmondta, hogy kiváló együttműködés alakult ki az önkormányzat és a TriGranit között immár csaknem húsz éve, hiszen az ezredforduló idején indult el a Millennium Városközpont fejlesztése, és a remények szerint néhány éven belül be is fejeződik. A minőségi munkát igazolja, hogy mind Ferencváros, mind a TriGranit 2-2 FIABCI-díjat besöpört a fejlesztések kapcsán.

Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy az új irodaház egy álom beteljesülése, hiszen Demján Sándor még 1999-ben álmodta meg az új városnegyedet, és egy-két év múlva teljesen el is készülhet a Millennium City Center. Büszkék arra, hogy a 12 hektáros fejlesztési területen 360 ezer m2-nyi beruházás valósult meg, miközben mintegy 5 hektárnyi zöld szolgálja az itt dolgozók és a környéken élők rekreációs igényeit, így a Dunával együtt egy valóban élhető városnegyedről beszélhetünk. Az ezredforduló előtt még csak egy rossz állapotú pályaudvar állt itt, ma pedig Budapest egyik legdinamikusabb negyedében vagyunk, tette hozzá.

Szabó Tamás építész, a terveket készítő Finta Stúdió munkatársa elmondta, hogy a jövőnek szeretnének építeni, ezért az ingatlan homlokzati elemeit és a belső elrendezést úgy tervezték meg, hogy azok később is modern és élhető tereket biztosítsanak majd az itt dolgozóknak. Kitért arra is, hogy a Millennium Városközpont fejlesztése, ahol legutóbb a 2011-ben átadott K&H székházat tervezték, jól illeszkedik Budapest várostörténetébe. Hiszen a főváros a városfal eredeti vonalának megfelelően sugarasan fejlődött az évszázadok alatt, és most szintén ugyanezen sugarak mentén kerül sor az újabb fejlesztések megvalósítására, illetve a rehabilitációs projektekre. Ebbe a vonulatba illeszkedik a Millennium Városközpont is a Duna mentén.

A Millennium Gardens a Művészetek Palotája, a Nemzeti Színház és a K&H székház szomszédságában, közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el, gyönyörű panorámát kínálva leendő bérlőinek. A Finta Stúdió egy modern formavilágú, teljes üvegfelületű kétszárnyas épületegyüttest álmodott meg, amelyet a földszint fölött egy impozáns üveghíd köt össze. Az egyes szintek közötti és oldalak mentén húzódó fehér penge-elemek nem csupán egyedivé teszik a négy oldalú üveg homlokzatot, de egyedi dinamikát és egyben letisztultságot is kölcsönöznek az épületnek. Ez a design-megoldás a természetes árnyékolást és komfortérzetet is segíti, összhangban az épület energiatakarékos működésével.

A 10 emeletes épületben a legújabb városhasználati trendeknek megfelelően több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel. A környezettudatosság jegyében az irodaépület elektromosautó-töltőhelyekkel is rendelkezik majd. A kikapcsolódást, a munka és a magánélet közötti megfelelőbb egyensúly előmozdítását, valamint az alternatív helyen történő munkavégzést támogatja a tágas, vízfelülettel is rendelkező zöld belső udvar, ami közösségi térként és találkozóhelyként is funkcionál majd, és ahol ebédjüket is elfogyaszthatják a dolgozók.

A földszinti zöld és nyitott terek a gyalogosok számára is elérhetőek lesznek, a tetőn kiépítésre kerülő nagyméretű kert viszont kizárólag az itt dolgozók kényelmét szolgálja. Az irodaház földszintjén helyet kap egy 300 fős étterem is további szolgáltatóegységekkel együtt. Az épület tervezése során a fejlesztő TriGranit a fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő, modern építészeti megoldásokat használt. Az épülethez már a tervezési fázisban a BREEAM ’Nagyon jó’ minősítés figyelembevételével készültek a tervek.

SOCIAL BOX