Az Enterprise Investors befektet a Unilinkbe

A Unilink 2010-ben lépett be a komoly versenytársak által uralt biztosítási piacra. Ma, alig nyolc évvel később a biztosításközvetítői csatorna vezető integrátora lett Lengyelországban. Piacvezető szereplőként és a kiskereskedelmi biztosítási piac legnagyobb disztribúciós csatornájának tulajdonosaként a lengyelországi biztosításértékesítés jelenleg zajló konszolidációjának és szakmai fejlődésének egyik fő haszonélvezője. A társaság az idén közel 230 millió euró […]

A Unilink 2010-ben lépett be a komoly versenytársak által uralt biztosítási piacra. Ma, alig nyolc évvel később a biztosításközvetítői csatorna vezető integrátora lett Lengyelországban. Piacvezető szereplőként és a kiskereskedelmi biztosítási piac legnagyobb disztribúciós csatornájának tulajdonosaként a lengyelországi biztosításértékesítés jelenleg zajló konszolidációjának és szakmai fejlődésének egyik fő haszonélvezője. A társaság az idén közel 230 millió euró értékben kíván biztosítási szerződéseket kötni. 10 500 biztosítási ügynökkel működik együtt, segítve őket valamennyi nagyobb biztosítótársaság termékeinek országos értékesítésében. A Unilink az autókereskedelemi csatornán keresztül is értékesít.

„Növekedését, méretét, műkődési teljesítményét, szervezeti fejlődését és stratégiai jövőképét tekintve a Unilink valamennyi versenytársát felülmúlja. A társaság mindig is nagyon felhasználóközpontú volt, és törekedett arra, hogy mind független ügynökei, mind pedig az ügyfelek számára értéket teremtsen. Erős, fejlett platformot kínál a gyorsan bővülő ügynökhálózat számára, segítve őket az ügyfelek szükségleteihez leginkább igazodó termékek értékesítésében” – nyilatkozott Dariusz Prończuk, az Enterprise Investors tranzakcióért felelős ügyvezető partnere. „A társaság dinamikus növekedését rendkívül hozzáértő, vállalkozó szellemű vezetőségének köszönheti, amely meggyőzően bizonyította, hogy képes ösztönözni az erőteljes organikus növekedést, azonosítani és kihasználni az akvizíciós lehetőségeket és megvalósítani az innovációt” – fűzte hozzá.

A tranzakciót értékelve a Unilink vezérigazgatója, Igor Rusinowski elmondta: „A Unilink szeretne Kelet-Közép-Európa legnagyobb biztosításközvetítő társaságává válni. Ehhez olyan, rendkívül erős pénzügyi partnerre van szükségünk, amely megfelelő tapasztalattal tudja támogatni jövőbeni növekedésünket. Lengyelországi piacvezetőként a térség vezető és legfelkészültebb magántőke-befektetési társaságát, az Enterprise Investorst választottuk partnerül. Őszintén úgy gondoljuk, hogy az EI pénzügyi szolgáltatási és disztribúciós szektorban felhalmozott növekedési tapasztalatainak és nemzetközi felvásárlások lebonyolításában szerzett jártasságának köszönhetően ez a partnerkapcsolat ösztönözni fogja fejlődésünket. Nem kevésbé fontos szempont, hogy egy ilyen partner növeli társaságunk általános hitelességét. Ügynökeink így biztosak lehetnek afelől, hogy a jövőben is befektetünk szolgáltatási modellünkbe, IT-rendszereinkbe és munkatársainkba. A partnerkapcsolat azt is demonstrálja az ügynökök és a biztosítótársaságok felé, hogy valóban piacvezető pénzügyi és szervezeti képességekkel rendelkezünk.”

Az Enterprise Investors tanácsadói az EY Corporate Finance és a Gide, az eladóké pedig a TDI Corporate Finance és a SSW Pragmatic Solutions voltak a tranzakció során.

SOCIAL BOX