Vidám, színes burkolatok a HB Reavis új irodájában

Mit kell tudni a projektről? A tervezést 2017 augusztusában, a kivitelezést pedig októberben kezdtük el. A fő tervező a Demeter Design Stúdió volt, a projekten Demeter Nóra felelős tervezővel és kollégáival dolgoztunk együtt. A tervezőkkel napi szintű kapcsolattartásra volt szükség, amihez elengedhetetlen a jó kapcsolat és a szoros együttműködés kialakítása. – mondta a HB Reavis […]

Mit kell tudni a projektről?

A tervezést 2017 augusztusában, a kivitelezést pedig októberben kezdtük el. A fő tervező a Demeter Design Stúdió volt, a projekten Demeter Nóra felelős tervezővel és kollégáival dolgoztunk együtt. A tervezőkkel napi szintű kapcsolattartásra volt szükség, amihez elengedhetetlen a jó kapcsolat és a szoros együttműködés kialakítása. – mondta a HB Reavis képviselője.

Mi alapján készült a koncepció?

A tervezés során az volt a koncepciónk, hogy a rendelkezésre álló területen, a legkevesebb átalakítással elérjük a preferált megjelenést, miközben a lehetőségekhez képest maximalizáljuk a természetes fény beáramlását. A tervezésnél a természetes anyagokat (Interface Human Nature modulszőnyeg és Level Set teak fa hatású LVT), az iparágunkat jellemző felületeket (nyers beton, üveg), és az újonnan bemutatott céges arculat színeit egyszerre kívántuk megjeleníteni.

Mennyi ideig tartott a felújítás?

Összesen körülbelül két hónapot vett igénybe a kivitelezés. Már tavaly karácsony előtt be is költöztünk az új irodába.

Mi alapján választották ki a modulszőnyegek típusát, színét?

A szőnyegek színeit a praktikum jegyében választottuk ki: a munkaterületek alatt, az ablakokhoz közel, világos szőnyegeket alkalmaztunk, hogy a természetes fény jelenlétét erősítsük ezekben a terekben. A közlekedők burkolata sötétebb lett, mely egyrészt vizuális szeparációt biztosít, másrészt kevésbé érzékeny a szennyeződésekre. A modulszőnyegeket leginkább a természetes mintázatuk (Human Nature), illetve a deszka alakból és különböző szálhosszúságból eredő kombinálhatóság (Heuga) miatt választottuk. Fontos volt, hogy a lerakásnál illékony anyagoktól mentes megoldást alkalmazzunk, ezért az Interface TacTiles rendszerét választottuk.

Mit jelent pontosan a Tac Tiles rendszer?

A Tac Tiles rendszer egy teljesen ragasztómentes lerakási módszer, mely egészségesebb munkakörnyezetet biztosít, mint a hagyományos ragasztós megoldások. Technikailag 7,5 cm x 7,5 cm méretű lapok segítségével installáljuk a modulszőnyeget, mely közben nem képződik ragasztószag, és a VOC kibocsátás is nulla. Ez egy gyors és könnyű lerakási mód, melyhez nem használunk vizet, minimális hulladék képződik és még az aljzat sem sérül. – mondta Horváth Kata.

Négyféle kollekciót használtunk az irodában, köztük a sokak által preferált Composure-t, az elegáns Urban Retreatet, a természet ihlette Human Nature-t és a kényelmes Heuga-t. Ezen kívül fontos megemlítenünk az akusztikus boxokat, melyek falát szintén Interface modulszőnyeg borítja. A recepciós pult körül a fogadórészben megtalálható az LVT-nk és egy speciálisan erre a helyre legyártott MDF lábazat is. – mondta a projektmenedzser.

 

g több irodadizájnra vágysz? Látogass el Instagram oldalunkra!

 

SOCIAL BOX