A világ egyik legmenőbb építészirodája ilyen munkahelyen dolgozik

A Gensler a világ egyik legjelentősebb építészirodája, amely számtalan világszínvonalú projektet valósított meg. A világon mintegy 3500 ügyféllel rendelkeznek, szakértőik 46 városban vannak jelen szerte a Földön, vagyis ők is egy hatalmas globális szervezetet alkotnak. Számtalan projektjük közül említsünk meg néhány ikonikus tervet. Amerika egyik leghíresebb felhőkarcolóját, a chicagói Willis Tornyot, amely csaknem negyedszázadig a […]

A Gensler a világ egyik legjelentősebb építészirodája, amely számtalan világszínvonalú projektet valósított meg. A világon mintegy 3500 ügyféllel rendelkeznek, szakértőik 46 városban vannak jelen szerte a Földön, vagyis ők is egy hatalmas globális szervezetet alkotnak. Számtalan projektjük közül említsünk meg néhány ikonikus tervet.

Amerika egyik leghíresebb felhőkarcolóját, a chicagói Willis Tornyot, amely csaknem negyedszázadig a világ legmagasabb épülete volt, a Gensler tervei alapján frissítik fel, hogy ismét versenyképes legyen az irodapiacon. A JLL chicagói központjának újjászabását is ez a vállalat irányította. De ők tervezték a Shanghai Tornyot is, amely 128 emelettel és 632 méter magassággal büszkélkedhet, és ezzel a paraméterekkel a legmagasabb felhőkarcoló Kínában, illetve a második legmagasabb a világon a Burdzs Kalifa után. És még sorolhatnánk.

Ezúttal azonban saját maguknak formálták újjá a kibővített irodájukat Atlantában mintegy 500 m2-en. A bővülés apropóján előtérbe kerültek az együttműködő és innovatív terek, amelyek a kreativitást inspirálják, és még rugalmasabb munkahelyeket hoznak létre. Már belépésnél azt érezheti a látogató, hogy ez a kísérletezés és a folyamatos újragondolás helyszíne, vagyis a tervezők, akik újabb és újabb ötleteken dolgoznak, olyan miliőben tudnak tevékenykedni, amely ösztönzi az eredeti megoldásokat.

A nyitott és laza környezet szabaddá teszi a tervezőket, bátran agyalnak a problémákon, amelyeket közösen eredményesebben megoldhatnak. De milyen kellékek, tárgyi elemek, módszerek segítik őket a közös gondolkodásban?

Az írható és mágneses falburkolat arra ösztönzi az építészeket, hogy elkészített terveket megosszák a csapat tagjai számára, így az ötleteket bárki láthatja a falfelületeken. A csapat ráadásul hetente egy különleges meetinget is tart, ahol különböző szakterületek tervezői, szakértői gyűlnek össze, hogy megvitassák a különböző nézőpontokat.

Sokféle munkaállomás áll a rendelkezésre az újjászabott irodában, amely megengedi, hogy az egyes munkafolyamatokhoz a dolgozók szabadon válasszanak helyszínt, ez a módszer a sokszínű feladatokat, munkastílusokat és személyiségeket is eredményesebben szolgálhatja. Az alkalmazottak számára ez a bizalmi kultúra része, vagyis a vállalattól felhatalmazást kapnak arra, hogy saját tehetségüket kibontakoztassák.