Újabb irodaház épül a Váci úton – Bővül a Center Point

A tervezett új irodaingatlan 35.500 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel, irodákkal és kereskedelmi helyiségekkel bővíti a Center Point irodakomplexum meglévő területét. A telekvásárlással és a kapcsolódó irodafejlesztéssel a GTC megerősíti vezető pozícióját a fővárosi ingatlanfejlesztési piacon: jelenleg 141.000 négyzetméter bruttó bérbe adható, és több mint 100.000 négyzetméter fejlesztés alatt álló irodaterülettel rendelkezik. A GTC Magyarország […]

A tervezett új irodaingatlan 35.500 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel, irodákkal és kereskedelmi helyiségekkel bővíti a Center Point irodakomplexum meglévő területét. A telekvásárlással és a kapcsolódó irodafejlesztéssel a GTC megerősíti vezető pozícióját a fővárosi ingatlanfejlesztési piacon: jelenleg 141.000 négyzetméter bruttó bérbe adható, és több mint 100.000 négyzetméter fejlesztés alatt álló irodaterülettel rendelkezik.

A GTC Magyarország 2018. szeptember 13-án újabb 6500 négyzetméteres telket vásárolt Váci úti irodafolyosón, közvetlenül a Center Point 1 és 2 irodaház mellett. A főváros üzleti és kereskedelmi központja közelében elhelyezkedő irodakorridor nemcsak a város egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő üzleti negyede, hanem a befektetők és a bérlők körében is rendkívül népszerű desztináció. Növekvő piaci súlyát jól jelzi, hogy ma már a teljes budapesti irodaállomány több mint 25%-a ide koncentrálódik.

A GTC a most megvásárolt telken fejleszti a Center Point irodaház harmadik ütemét, amellyel a Center Point irodaközpont teljes összefüggő bérbe adható területe 78.000 négyzetméterre bővül. A Center Point ezzel ismét Budapest legnagyobb bérbe adható területtel rendelkező irodakomplexuma lesz.

Az irodaközpont bővítésével a fővárosi irodapiac vezető nemzetközi fejlesztője, a GTC Magyarország meglévő bérlői megtartásával választ ad a Center Point 1 és 2 irodaház bővítésére vonatkozó egyre sürgetőbb igényre is, a jelenlegi irodaház ugyanis 100%-os kihasználtsággal üzemel.

„Idén ünnepelhettük a GTC White House átadását, amellyel a GTC teljes hazai irodaportfóliója 141.000 négyzetméterre nőtt. A Váci út 85. szám alatti terület megvásárlásával, illetve a Center Point irodaközpont nagyszabású bővítésével tovább erősítjük piacvezető szerepünket a magyar fővárosban, amely az elmúlt években a közép-európai régió egyik legvonzóbb irodapiacává vált” – fogalmazott Thomas Kurzmann, a GTC elnök-vezérigazgatója.

SOCIAL BOX